Spoljnotrgovinska komora BiH organizovala obuku za preduzetnike

Bez autora
Apr 04 2018

Spoljnotrgovinska komora BiH organizovala je danas u Sarajevu obuku za preduzetnike o menadžerskoj vještini koučing koja se zasniva na traženju rješenja za poboljšanje poslovanja i brzom prepoznavanju poslovnih šansi. Direktor Sektora za edukaciju Spoljnotrgovinske komore BiH Elma Kovačević Bajtal, rekla je da ukoliko menadžer želi biti uspješan, mora svakodnevno investirati u svoje znanje, kako praktično tako i teorijsko. Bajtalova je istakla da je cilj današnjeg seminara "Koučing kao menadžerska vještina" da pomogne menadžeru da dođe do ostvarenja poslovnih ciljeva. Brojne su prepreke sa kojim se menadžeri susreću, uključujući i one lične prirode koje treba razumijevati u interesu najboljeg korištenja vlastitih personalnih resursa, rekla je ona.

Spoljnotrgovinska komora BiH organizovala obuku za preduzetnikeSpoljnotrgovinska komora BiH organizovala je danas u Sarajevu obuku za preduzetnike o menadžerskoj vještini koučing koja se zasniva na traženju rješenja za poboljšanje poslovanja i brzom prepoznavanju poslovnih šansi.

Direktor Sektora za edukaciju Spoljnotrgovinske komore BiH Elma Kovačević Bajtal, rekla je novinarima da ukoliko menadžer želi biti uspješan, mora svakodnevno investirati u svoje znanje, kako praktično tako i teorijsko.

Bajtalova je istakla da je cilj današnjeg seminara "Koučing kao menadžerska vještina" da pomogne menadžeru da dođe do ostvarenja poslovnih ciljeva.

"Brojne su prepreke sa kojim se menadžeri susreću, uključujući i one lične prirode koje treba razumijevati u interesu najboljeg korištenja vlastitih personalnih resursa", rekla je ona.

Bajtalova je dodala da je koučing proces rada na ličnom razvoju potencijala i sposobnosti menadžera, te pronalsku načina za prevladavanje profesionalno neizbježnih kriza i poteškoća moderne poslovne svakodnevnice.

"Menadžerski posao je veoma zahtjevan i, u svojoj kompleksnosti, podrazumijeva interdisciplinarno znanje koje se kontinuirano mora nadograđivati novim spoznajama koje se tiču ove vrste djelovanja", naglasila je Bajtalova.

Hrvoje Bogdan, direktor kompanije ASEE (Adizes Southeast Europe), koja uspješno pruža usluge konsaltinga i obrazovanja menadžera pretežno u zemljama bivše Jugoslavije, istakao je da je cilj današnjeg seminara da prenesu iskustva vještina rukovođenja.

"Stavili smo naglaska na koučing kao menadžersku vještinu, jer za dobar uspjeh su potrebni kvalitetni ljudi, koji su najvrednije bogatstvo koje kompanija ima, a najčešće za to ne odvaja dovoljno vremena i pomaže da oni budu odgovorni na svojim radnim mjestima", rekao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik