Vlada dala suglasnost na aneks ugovora za projekt Kupari

Bez autora
Apr 11 2018

Vlada je u utorak dala suglasnost Ministarstvu državne imovine da s tvrtkom Avenue ulaganja sklopi aneks ugovora o realizaciji projekta Kupari 1, kojim su definirani rokovi za dostavu pisma namjere novog hotelskog operatera i za dostavu podataka za prostorno plansku dokumentaciju, a u slučaju da se to ne ispoštuje definiran i raskid ugovora. Vlada je sa zajednicom ponuditelja Avenue ulaganja i Avenue Osteuropa krajem ožujka 2016. potpisala ugovor o realizaciji turističkog razvojnog projekta Kupari 1, investiciji koja se procjenjivala na više od 700 milijuna kuna, prema kojem je do početka rujna 2016. investitor trebao Općini Župa dubrovačka dostaviti ulazne podatke za izradu urbanističkog plana a resornom ministarstvu ugovor s hotelskim operatorom.

Vlada dala suglasnost na aneks ugovora za projekt KupariVlada je u utorak dala suglasnost Ministarstvu državne imovine da s tvrtkom Avenue ulaganja sklopi aneks ugovora o realizaciji projekta Kupari 1, kojim su definirani rokovi za dostavu pisma namjere novog hotelskog operatera i za dostavu podataka za prostorno plansku dokumentaciju, a u slučaju da se to ne ispoštuje definiran i raskid ugovora.

Vlada je sa zajednicom ponuditelja Avenue ulaganja i Avenue Osteuropa krajem ožujka 2016. potpisala ugovor o realizaciji turističkog razvojnog projekta Kupari 1, investiciji koja se procjenjivala na više od 700 milijuna kuna, prema kojem je do početka rujna 2016. investitor trebao Općini Župa dubrovačka dostaviti ulazne podatke za izradu urbanističkog plana a resornom ministarstvu ugovor s hotelskim operatorom.

No, od potpisa je prošlo više od dvije godine, a investitor nije ispunio svoje obveze pa realizacija projekta nije ni počela, istaknuo je ministar državne imovine Goran Marić. Inače, prvotno je tvrtka Avenue ulaganja za Kupare 1 planirala partnerstvo s prestižnim međunarodnim hotelskim lancem Marriott s brendom Ritz-Carlton, no taj je operator otkazao, a investitor je najavio pismo namjere s novim operatorom.

Vlada danas prihvaćenim aneksom ugovora definira i nove rokove pa tako investitora obvezuje da u roku 30 dana od potpisa aneksa Ministarstvu državne imovine dostavi pismo namjere novog hotelskog operatera i hotelskog branda koji ispunjava uvjete, a u roku 60 dana dostavi Općini Župa dubrovačka ulazne podatke za izradu urbanistički plan uređenja zone Kupari 1, a mjesec dana od pravomoćnosti tog dokumenta dostaviti i komercijalni ugovor o menadžmentu sklopljen s hotelskim operatorom itd.

Investitor se sa svim izmjenama složio o čemu je početkom ožujka potpisan i ugovor, podsjetio je ministar državne imovine. Ističe kako se aneksom definira i mogućnost raskida ugovora pa će se tako on smatrati raskinutim i ako investitor ne ispuni prethodno spomenute rokove i sl.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik