Pipistrel gradi tvornicu aviona u Kini

Bez autora
Apr 12 2018

Slovenska tvrtka Pipistrel, poznata po izradi ultralakih zrakoplova, pokrenula je u Kini izgradnju tvornice aviona vrijedne milijardu eura, objavila je u srijedu tvrtka iz Ajdovščine čiji je osnivač, suvlasnik i direktor Ivo Boscarol. Pipistrel u Kini planira prodavati ultralake letjelice na električni pogon marke Panthera s kojima je već polučio uspjehe na svjetskom tržištu. Zajedno s kineskim partnerom planira izgraditi tvornicu u kojoj će se proizvoditi avioni za kinesko tržište, po slovenskoj tehnologiji. Samo projekt "Jurong Aviation Park" koji je započet polaganjem kamena temeljca vrijedan je 350 milijuna eura. No, u Jurongu će se u sedmogodišnjem razdoblju sagraditi i poseban zrakoplovni centar te poslovno-stambeni kompleks, pa se sveukupna vrijednost kinesko-slovenske investicije penje i do milijarde eura.

Pipistrel gradi tvornicu aviona u KiniSlovenska tvrtka Pipistrel, poznata po izradi ultralakih zrakoplova, pokrenula je u Kini izgradnju tvornice aviona vrijedne milijardu eura, objavila je u srijedu tvrtka iz Ajdovščine čiji je osnivač, suvlasnik i direktor Ivo Boscarol.

Pipistrel u Kini planira prodavati ultralake letjelice na električni pogon marke Panthera s kojima je već polučio uspjehe na svjetskom tržištu.

Zajedno s kineskim partnerom planira izgraditi tvornicu u kojoj će se proizvoditi avioni za kinesko tržište, po slovenskoj tehnologiji.

Samo projekt "Jurong Aviation Park" koji je započet polaganjem kamena temeljca vrijedan je 350 milijuna eura. No, u Jurongu će se u sedmogodišnjem razdoblju sagraditi i poseban zrakoplovni centar te poslovno-stambeni kompleks, pa se sveukupna vrijednost kinesko-slovenske investicije penje i do milijarde eura, objavili su slovenski mediji.

Postavljanju kamena temeljca u srijedu u Jurongu prisustvovao je slovenski ministar prometa Peter Gašperšič. On je rekao kako je slovenska vlada s Kinom sklopila tehnički sporazum koji omogućuje i prodaju Pipistrelovih ultralakih aviona u Kini i gradnju aviona po Pipistrelovoj tehnologiji u toj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik