Država prodaje "Sunce"

Bez autora
Apr 12 2018

Akcionarski fond AD Beograd, kojim upravlja Ministarstvo privrede, ponudiće na prodaju svoj udeo u somborskoj fabrici ulja i biljnih masti "Sunce". Postupak prodaje akcija koje su u vlasništvu Fonda obaviće se na Beogradskoj berzi, navodi se na sajtu Ministarstva privrede. Ministarstvo privrede odlučilo je da proda akcije fabrike ulja i biljnih masti iz Sombora, a Akcionarski fond će na prodaju ponuditi kompletan udeo u "Suncu", koji iznosi 31.197 akcija, odnosno 21,79338 odsto od ukupne emisije akcija. Poslednja cena po kojoj se trgovalo akcijama "Sunca" iznosi 3.935 dinara. Pančevacko preduzeće "Komak-pan" je nedavno kroz javnu ponudu otkupilo oko 21 odsto udela u somborskoj uljari i od tada upravlja sa 69,44 odsto udela u vlasništvu "Sunca".

Država prodaje "Sunce"Akcionarski fond AD Beograd, kojim upravlja Ministarstvo privrede, ponudiće na prodaju svoj udeo u somborskoj fabrici ulja i biljnih masti "Sunce". Postupak prodaje akcija koje su u vlasništvu Fonda obaviće se na Beogradskoj berzi, navodi se na sajtu Ministarstva privrede.

Ministarstvo privrede odlučilo je da proda akcije fabrike ulja i biljnih masti iz Sombora, a Akcionarski fond će na prodaju ponuditi kompletan udeo u "Suncu", koji iznosi 31.197 akcija, odnosno 21,79338 odsto od ukupne emisije akcija.

Poslednja cena po kojoj se trgovalo akcijama "Sunca" iznosi 3.935 dinara.

Pančevacko preduzeće "Komak-pan" je nedavno kroz javnu ponudu otkupilo oko 21 odsto udela u somborskoj uljari i od tada upravlja sa 69,44 odsto udela u vlasništvu "Sunca".

Ukoliko kroz trgovanje na Beogradskoj berzi otkupi ponuđeni državni paket, preduzeće iz Pančeva će povećati vlasnički udeo na više od 90 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik