"Mitros" stiže do 100.000 tovljenika

Bez autora
Apr 17 2018

Nekadašnji sremskomitrovački mesni gigant "Mitros", kojeg je pre dve godine oživela austrijska kompanija "Gerlinger", uspešno realizuje i sprovodi poslovne planove u Srbiji. Samo u ovoj godini sa tri farme, "Mitros" će imati blizu 100.000 tovljenika. Već u narednoj planira velike investicije i modernizaciju bivših farmi u Kovilovu i Jakovu. Sa novim ulaganjima ostvarili bi plan da do 2022. imaju pola miliona tovljenika, očekuje Ramo Adrović generalni direktor "Mitrosa". Sa klaničke industrije mesa, koja je bila na rubu propasti, 17. aprila 2016. skinuti su katanci, a pogon pokrenut, i to zahvaljujući austrijskom investitoru, koji je do sada uložio u modernizaciju pogona preko 28 miliona evra.

"Mitros" stiže do 100.000 tovljenikaNekadašnji sremskomitrovački mesni gigant "Mitros", kojeg je pre dve godine oživela austrijska kompanija "Gerlinger", uspešno realizuje i sprovodi poslovne planove u Srbiji.

Samo u ovoj godini sa tri farme, "Mitros" će imati blizu 100.000 tovljenika. Već u narednoj planira velike investicije i modernizaciju bivših farmi u Kovilovu i Jakovu. Sa novim ulaganjima ostvarili bi plan da do 2022. imaju pola miliona tovljenika, očekuje Ramo Adrović generalni direktor "Mitrosa", koji priča za "Novosti" uoči godišnjice ove firme.

Sa klaničke industrije mesa, koja je bila na rubu propasti, 17. aprila 2016. skinuti su katanci, a pogon pokrenut, i to zahvaljujući austrijskom investitoru, koji je do sada uložio u modernizaciju pogona preko 28 miliona evra.

- U ugovoru je bilo da naša ulaganja iznose 20 miliona evra i da do kraja 2017. moramo imati 300 zaposlenih. Mi smo ovo već ispoštovali pre dve godine, i trenutno imamo 360 radnika, a investiranje smo već premašili - kaže Adrović.

Iako nisu uspeli da sklope dogovore sa stočarima iz Srema i Mačve, gde je "Mitros" nudio farmerima prasad na uslužni tov, to ih nije pokolebalo niti obeshrabrilo da uđu u realizaciju druge faze.

- Iznajmili smo veliki kompleks svinjske farme u Bogatiću, koji smo modernizovali i uložili preko milion i po evra u njega. Tu imamo oko 10.000 svinja u turnusu, odnosno 30.000 biće na godišnjem nivou. Uzeli smo farmu za tov svinja u Temerinu, gde je kapacitet 12.000 u turnusu, ili 36.000 godišnje, i sklopili smo ugovor sa Darkom Gajićem iz Vladimirca, koji nam tovi 9.000 svinja u turnusu, što bi u ovoj godini bilo 27.000 tovljenika. - naglašava Ramo, koji je već sveo računicu da će samo u 2018. godini "Mitros" imati blizu 100.000 tovljenika.

Kako naglašava Adrović, već u narednoj godini planiraju u zakup na 30 godina bivšu goveđu farmu u Kovilovu, u kojoj će se u turnusu toviti 30.000 svinja, odnosno oko 100.000 godišnje, a u toku su i pregovori oko zakupa farme svinja u Jakovu, gde može da se u turnusu tovi čak 60.000 svinja, kako bi ostvarili cilj od pola miliona tovljenika za četiri godine.

Tržište u komšiluku

Preko 150 gotovih proizvoda iz "Mitrosa" može da se nađe u republikama bivše Jugoslavije, kao i sveže meso, za koje generalni direktor Ramo Adrović smatra da je najbolje i najkvalitetnije u regionu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik