Peugeot prestaje sa proizvodnjom modela 208 sa troje vrata

Bez autora
Apr 18 2018

Svi oni koji žele da kupe novi Peugeot 208, odnosno njegovu varijatnu sa troje vrata, imaju još samo malo vremena, s obzirom da će francuski proizvođač uskoro okončati njegovu proizvodnju. Ako je vjerovati najnovijem izvještaju magazina AutoWeek, manje praktični model će biti ugašen u narednim nedjeljama. Ova odluka je donijeta zbog, kako se navodi u izvještaju, slabe prodaje modela na skoro svim tržištima, što i nije neko iznenađenje, budući da se i veliki broj drugih proizvođača odlučio na sličnu strategiju. Na primjer, već neko vrijeme se model Renault Clio ne prodaje u verziji sa troja vrata, a ni Volkswagen ne prodaje model Polo u toj formi. Takođe, SEAT Ibiza i Kia Rio nemaju verzije sa troja vrata.

Peugeot prestaje sa proizvodnjom modela 208 sa troje vrataSvi oni koji žele da kupe novi Peugeot 208, odnosno njegovu varijatnu sa troje vrata, imaju još samo malo vremena, s obzirom da će francuski proizvođač uskoro okončati njegovu proizvodnju.

Ako je vjerovati najnovijem izvještaju magazina AutoWeek, manje praktični model će biti ugašen u narednim nedjeljama. Ova odluka je donijeta zbog, kako se navodi u izvještaju, slabe prodaje modela na skoro svim tržištima, što i nije neko iznenađenje, budući da se i veliki broj drugih proizvođača odlučio na sličnu strategiju.

Na primjer, već neko vrijeme se model Renault Clio ne prodaje u verziji sa troja vrata, a ni Volkswagen ne prodaje model Polo u toj formi. Takođe, SEAT Ibiza i Kia Rio nemaju verzije sa troja vrata.

Međutim, još uvijek se drže Ford Fiesta, Opel/Vauxhall Corsa i MINI, koji se još uvijek prodaju u karoseriji sa troja vrata.

Ova odluka kompanije Peugeot je konačna, a supermini sa troja vrata neće biti u gami proizvođača, iako će njegova nova generacija biti predstavljena na Sajmu automobila u Parizu, ali samo u formi sa petoro vrata.

Ovaj frnacuski brend koji je dio PSA grupacije neće ostati sa manjkom vozila, budući da će nastaviti da ulaže u buduće modele. Prema tome, očekujte da u bliskoj budućnosti vidite nove krosover i SUV model sa oznakom lava na karoseriji, kao i modele sa električnim pogonom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik