Još mogu da se nađu morski aranžmani za maj

Bez autora
Apr 18 2018

Prvi autobusi, u kojima su najčešće stariji turisti, ka Egeju kreću posle prvomajskih praznika, a za prve, najpovoljnije polaske odavno nema mesta. "Uvodni" polasci su, dakle, sredinom maja, i oni koji su prošle jeseni bili dovoljno brzi uspeli su da "uplate" letovanje za nula evra. Naime, za prve polaske agencije ne naplaćuju smeštaj već samo prevoz. Oni koji to znaju zato i hrle čim se objave programi, da za 45 evra, koliko u proseku košta autobuski prevoz, odu na letovanje. Imamo turiste koji godinama koriste ovu mogućnost i veoma su zadovoljni, kaže Maja Mitić iz "Argusa". To su uglavnom penzioneri, koji mogu da odu na odmor u bilo koje vreme i po najpovoljnijim cenama. Obično je to društvo od nekoliko starijih parova ili drugarica koje se poznaju decenijama pa uplate apartmane u istom objektu i druže se.

Još mogu da se nađu morski aranžmani za majPrvi autobusi, u kojima su najčešće stariji turisti, ka Egeju kreću posle prvomajskih praznika, a za prve, najpovoljnije polaske odavno nema mesta.

"Uvodni" polasci su, dakle, sredinom maja, i oni koji su prošle jeseni bili dovoljno brzi uspeli su da "uplate" letovanje za nula evra. Naime, za prve polaske agencije ne naplaćuju smeštaj već samo prevoz. Oni koji to znaju zato i hrle čim se objave programi, da za 45 evra, koliko u proseku košta autobuski prevoz, odu na letovanje.

- Imamo turiste koji godinama koriste ovu mogućnost i veoma su zadovoljni - kaže Maja Mitić iz "Argusa".

- To su uglavnom penzioneri, koji mogu da odu na odmor u bilo koje vreme i po najpovoljnijim cenama. Obično je to društvo od nekoliko starijih parova ili drugarica koje se poznaju decenijama pa uplate apartmane u istom objektu i druže se. U nekim mestima je voda sredinom maja hladna, ali oni šetaju, provode vreme zajedno, piju vino na terasi, prave voćne salate, jednom rečju uživaju.

U domaćim agencijama još poneko mesto može da se nađe za polazak 26. maja. Tako, recimo, aranžman za Pefkohori, koji uključuje prevoz i najam apartmana, u "Argusu" košta 69 evra. Reč je bukvalno o poslednjem apartmanu. Onaj ko, međutim, odluči da izdvoji od 75 do 99 evra, može da bira između nekoliko apartmana u Polihronu.

Većina agencija do 30. aprila daje popust na aranžmane za letovanje od 10 odsto za uplate u celosti. Ove godine su se u "Vivi" pojavili i "kratki aranžmani", za recimo Neos Marmaras, koji traju nedelju dana i uključuju samo pet noćenja i autobuski prevoz, ali koštaju 39 evra.

Takođe, mnoge agencije su već počele sa "last minitima" i specijalnim popustima. Upravo je, recimo, završena "nedelja Turske" u "Kon Tikiju", kada su davali dodatni popust od pet odsto, a naredne nedelje treba očekivati nove specijalne ponude.

Maj je idealno vreme i za izlete, pa je ovo pravi trenutak da se uplati letovanje. Takođe, ko ima ograničen budžet treba da uzme u obzir sve zemlje i aranžmane koji se nude, jer je nekada smeštaj u hotelu povoljniji od apartmanskog. Naime, u bugarskom letovalištu Nesebaru sa polaskom 19. juna, letovanje (autobuski prevoz, noćenje sa doručkom) u hotelu košta 79, a polupansion 155 evra.

Takođe, ponovo su u ponudi autobuski aranžmani za Kušadasi, do kojeg se malo duže putuje, ali ima prijatniju klimu od Antalije. U hotelima na egejskoj obali Turske može da se letuje po ceni već od 119 evra, a za 160 evra se dobija i polupansion. Reč je o polascima krajem maja, a tada je i idealno vreme da se ode na izlet do Efesa i Pamukala.

Počeo "Last minit"

Treba svakodnevno pratiti ponude agencija (putem interneta, oglasa ili lično), jer čim neki hotel javi da daje popust, agencija odmah objavljuje sniženje. Ko prvi dozna - odmah uplati. U agencijama već mogu da se uplate "last minit" aranžmani za Grčku od 39 evra (Asprovalta i Leptokarija), ali i crnogorske hotele od 16 evra. Kada se putovanje otkaže mesec dana pred put, agencija ne zadržava novac, a aranžman se odmah pojavljuje na tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik