Meggle planira ulaganje u nove tehnologije

Bez autora
Apr 22 2018

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić u petak je u Bihaću razgovarao sa izvršnim direktorom Megglea za jugoistočnu Evropu Marjanom Vučkom, direktorom Mljekare Kemalom Hrnjićem i drugim predstavnicima Uprave o pravcima razvoja mljekarstva i budućim poslovnim planovima ove mljekare u Bosni i Hercegovini. Direktor Vučak je predstavio desetogodišnji strateški plan razvoja mljekarstva koji obuhvata ulaganje u nove tehnologije, modernizaciju proizvodnje, instaliranje laktofriza, digitalizaciju otkupa, kao i unapređenje stanja na farmama po EU standardima. Izuzetno mi je drago što mljekara Meggle, koja je postala okosnica razvoja poljoprivredne proizvodnje u Unsko-sanskom kantonu, nastavlja ulagati, unapređivati i širiti proizvodnju u BiH, a mljekarstvo u Federaciji BiH bilježi stalni rast, rekao je ministar Dedić.

Meggle planira ulaganje u nove tehnologijeFederalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić u petak je u Bihaću razgovarao sa izvršnim direktorom Megglea za jugoistočnu Evropu Marjanom Vučkom, direktorom Mljekare Kemalom Hrnjićem i drugim predstavnicima Uprave o pravcima razvoja mljekarstva i budućim poslovnim planovima ove mljekare u Bosni i Hercegovini.

Direktor Vučak je predstavio desetogodišnji strateški plan razvoja mljekarstva koji obuhvata ulaganje u nove tehnologije, modernizaciju proizvodnje, instaliranje laktofriza, digitalizaciju otkupa, kao i unapređenje stanja na farmama po EU standardima.

- Izuzetno mi je drago što mljekara Meggle, koja je postala okosnica razvoja poljoprivredne proizvodnje u Unsko-sanskom kantonu, nastavlja ulagati, unapređivati i širiti proizvodnju u BiH, a mljekarstvo u Federaciji BiH bilježi stalni rast, rekao je ministar Dedić.

On je kazao da će se zalagati da mljekarstvo, kao strateška grana poljoprivrede, i dalje ostane prioritet u poticajnoj politici Federacije BiH i da budu iznađeni drugi izvori sredstava za sufinansiranje kapitalnih investicija koje vode do veće konkurentnosti ovog sektora, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik