Vazduhoplovni servis RS prodaje avion

Bez autora
Apr 22 2018

Vazduhoplovni servis Republike Srpske donio je odluku o prodaji jednog od dva aviona u vlasništvu RS, a početna cijena za avion marke Cessna tip C-500 je blizu 320.000 KM. Za prodaju aviona, registarskih oznaka E7-SBA, koji je proizveden davne 1980. godine, s osam sjedišta, određena je najniža početna cijena u iznosu od 318.378,65 KM, a avion će biti ponuđen na javnoj usmenoj licitaciji. Ova odluka je objavljena u "Službenom listu RS". Inače, prije nekoliko godina isti avion bio je u prodaji, a tada je početna cijena iznosila blizu 1,5 miliona KM. Zainteresovanih kupaca nije bilo. Direktor Vazduhoplovnog servisa RS Sreten Ilić potvrdio je da avion ponovo prodaju. Radi se o starom avionu koji nije aktivan već skoro 10 godina. Razmišljali smo da ga damo u muzej ili da ga stavimo pred neku ustanovu, ali onda smo odlučili da ga prodamo, izjavio je Ilić.

Vazduhoplovni servis RS prodaje avionVazduhoplovni servis Republike Srpske donio je odluku o prodaji jednog od dva aviona u vlasništvu RS, a početna cijena za avion marke Cessna tip C-500 je blizu 320.000 KM.

Za prodaju aviona, registarskih oznaka E7-SBA, koji je proizveden davne 1980. godine, s osam sjedišta, određena je najniža početna cijena u iznosu od 318.378,65 KM, a avion će biti ponuđen na javnoj usmenoj licitaciji.

Ova odluka je objavljena u "Službenom listu RS".

Inače, prije nekoliko godina isti avion bio je u prodaji, a tada je početna cijena iznosila blizu 1,5 miliona KM. Zainteresovanih kupaca nije bilo.

Direktor Vazduhoplovnog servisa RS Sreten Ilić potvrdio je da avion ponovo prodaju.

"Radi se o starom avionu koji nije aktivan već skoro 10 godina. Razmišljali smo da ga damo u muzej ili da ga stavimo pred neku ustanovu, ali onda smo odlučili da ga prodamo", izjavio je Ilić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik