Banjaluka dobila prvo solarno drvo

Bez autora
Apr 22 2018

Solarno drvo u parku Bana Milosavljevića na kojem će od danas građani Banjaluke moći puniti svoje telefone i tablet uređaje pušteno je u funkciju. Ovo drvo koje je donacija kompanije TELEMAX gradu pušteno je u rad povodom Dana grada i dana planete koji se obježava danas. "Solarno drvo" su u rad pustili Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i Arijana Maksimčuk, direktor TELEMAXA. Arijana Maksimčuk je rekla da je ovo drvo poklon od ove kompanije i da je ovo jedna inovacija kojom žele da upoznaju stanovništvo u način pretvaranja sunčeve energije u iskoristivu energiju. Svi naši sugrađani od danas mogu da pune telefone, mobilne aparate i ajpede i mogu da sjednu i odmore, rekla je ona i dodala da je ovo budućnost u energiji.

Banjaluka dobila prvo solarno drvoSolarno drvo u parku Bana Milosavljevića na kojem će od danas građani Banjaluke moći puniti svoje telefone i tablet uređaje pušteno je u funkciju.

Ovo drvo koje je donacija kompanije TELEMAX gradu pušteno je u rad povodom Dana grada i dana planete koji se obježava danas.

"Solarno drvo" su u rad pustili Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i Arijana Maksimčuk, direktor TELEMAXA.

Arijana Maksimčuk je rekla da je ovo drvo poklon od ove kompanije i da je ovo jedna inovacija kojom žele da upoznaju stanovništvo u način pretvaranja sunčeve energije u iskoristivu energiju.

"Svi naši sugrađani od danas mogu da pune telefone, mobilne aparate i ajpede i mogu da sjednu i odmore", rekla je ona i dodala da je ovo budućnost u energiji.

Radojičić je istakao da grad mora da gleda ispred sebe i da je potrebno vidjeti šta je ono što interesuje mlade generacije i šta donose nove tehnologije.

"Ovo je sa jedne strane jedan od ukrasa u centru grada, a sa druge strane ukazuje na obnovljive izvore energije, jer se savremeni svijet susreće sa izazovom ogromne potrošnje i potrebe korištenja vise obnovljivih izvora energije. Ovdje se radi o solarnoj energiji i modernim tehnologijama", zaključio je Radojičić, koji je ujedno i prvi dopunio bateriju na svom telefonu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik