Valjevo uskoro dobija auto-put do Koridora 11

Bez autora
Apr 22 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Vlada donela odluku o tome da gradi brzu saobraćajnicu sa četiri trake od Valjeva do auto-puta na Koridoru 11. Mihajlović je, tokom obilaska državnog puta Loznica–Valjevo–Lazarevac, deonica Iverak–Lajkovac, istakla da bi radovi mogli da počnu već 2019. godine, i dodala da Vlada već nekoliko meseci radi na tome da se napravi brza saobraćajnica, koja je važna za čitav taj okrug. Ona je naglasila da će to omogućiti da se od Valjeva do Beograda stigne za 45 minuta, i dodala da je ta saobraćajnica važna i za priključenje na auto-put, ali i za celokupan okrug i privlačenje novih investicija.

Valjevo uskoro dobija auto-put do Koridora 11Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Vlada donela odluku o tome da gradi brzu saobraćajnicu sa četiri trake od Valjeva do auto-puta na Koridoru 11.

Mihajlović je, tokom obilaska državnog puta Loznica–Valjevo–Lazarevac, deonica Iverak–Lajkovac, istakla da bi radovi mogli da počnu već 2019. godine, i dodala da Vlada već nekoliko meseci radi na tome da se napravi brza saobraćajnica, koja je važna za čitav taj okrug.

Ona je naglasila da će to omogućiti da se od Valjeva do Beograda stigne za 45 minuta, i dodala da je ta saobraćajnica važna i za priključenje na auto-put, ali i za celokupan okrug i privlačenje novih investicija.

Mihajlović je zamolila Saobraćajni institut CIP, koji pravi generalni projekat koji je već prošao i reviziju, da nastavi da radi projektno-tehničku dokumentaciju.

Novca za dokumentaciju ima i ona će biti gotova do kraja godine. U toku ove godine videćemo kako ćemo finansirati izgradnju te saobraćajnice, a procenjuje se da će koštati između 50 i 60 miliona evra, precizirala je ona.

Generalni direktor CIP-a Milutin Ignjatović rekao je da će saobraćajnica biti duga 17 kilometara.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović istakao je da je dugogodišnji san Valjevaca da dobiju dobru vezu sa Beogradom i da bi onda do glavnog grada mogli da stignu za 45 minuta.

Mihajlović je, takođe, rekla i da očekuje da se naredne godine nastavi realizacija projekta izgradnje pruge Valjevo–Loznica, koja je važna zbog omogućavanja novih investicija u ovom delu Srbije.

Reč je, kako je naglasila, o velikom projektu, vrednom oko 210 miliona evra, i u narednom periodu razgovaraće se o mogućim načinima finansiranja.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije će nastaviti da ulaže u aerodrome kako bi se omogućio brži razvoj vazdušnog saobraćaja.

Odgovarajući na pitanja novinara o planovima za Aerodrom “Morava” u Lađevcima, za koji su gradonačelnici Kraljeva i Čačka zatražili da njime upravlja država, ona je rekla da bi ovaj aerodrom, koji je sada vojni, u narednih nekoliko meseci trebalo da postane mešoviti, odnosno civilno-vojni.

Mihajlović je danas u Valjevu uručila rešenja o ozakonjenju građanima i privrednicima i održala odvojene sastanke sa načelnikom Kolubarskog okruga Goranom Milivojevićem, kojem su prisustvovali čelnici lokalnih samouprava iz Kolubarskog okruga, kao i sa gradonačelnikom Valjeva Slobodanom Gvozdenovićem i rukovodstvom tog grada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik