Značajno obogaćena turistička ponuda na Avali

Bez autora
Apr 22 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prisustvovao je danas obeležavanju osme godišnjice novog Avalskog tornja i predstavljanju novih sadržaja kojima se upotpunjuje turističja ponuda glavnog grada. Ljajić je podsetio na to da do pre godinu dana nije bilo sadržaja na Avali, a da je sada napravljeno nekoliko objekata sa različitim progamom. On je najavio i da se pripremaju novi sadržaji, kako bi se do 2020. godine upotpunio prostor oko Avalskog tornja, izrazivši očekivanje da će toranj ove godine posetiti više od 200.000 ljudi. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da danas vidimo novu sliku Avale, različitu od one od pre osam godine, ukazavši na to da je sada tu nekoliko sportskih terena, novih restorana, kafića...

Značajno obogaćena turistička ponuda na AvaliPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prisustvovao je danas obeležavanju osme godišnjice novog Avalskog tornja i predstavljanju novih sadržaja kojima se upotpunjuje turističja ponuda glavnog grada.

Ljajić je podsetio na to da do pre godinu dana nije bilo sadržaja na Avali, a da je sada napravljeno nekoliko objekata sa različitim progamom.

On je najavio i da se pripremaju novi sadržaji, kako bi se do 2020.godine upotpunio prostor oko Avalskog tornja, izrazivši očekivanje da će toranj ove godine posetiti više od 200.000 ljudi.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da danas vidimo novu sliku Avale, različitu od one od pre osam godine, ukazavši na to da je sada tu nekoliko sportskih terena, novih restorana, kafića, a da su zahvaljujući Turskoj agenciji za saradnju i komunikaciju postavljene i kućice za suvenire i drugi sadržaji.

Sada ima više razloga da građani dođu na Avalu, poručio je gradonačelnik, iznevši podatak da je samo prošle godine u odnosu na 2016. godinu bilo 15 odsto više turista na Avali, a u Beogradu 20 odsto više noćenja.

Osam godina od izgradnje novog Avalskog tornja proslavljeno je kulturno-umetničkim programom i brojnim manifestacijama.

Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“ organizovalo je kulrurno-umetnički program u okviru kojeg su nastupili tri KUD-a, grupa „Čudesmo“, ansambl za decu „Artišlab“ i Stiv Hanington, koji je na Avalu doneo afro i fanki ritmove.

Posetiocima je najzanimljiviji bio spust užetom sa sto šestog metra Avalskog tornja, na koji su se usudili i ministar Ljaljić i gradonačelnik Mali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik