Ministarstvo ulaže 60 miliona dinara za izgradnju hidrosistema Stubo–Rovni

Bez autora
Apr 22 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će to ministarstvo obezbediti između 50 i 60 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za završetak izgradnje višenamenskog hidrosistema Stubo–Rovni. Mihajlović je, tokom obilaska brane i akumulacije Stubo–Rovni kod Valjeva, istakla da će pomenuta dokumentacija biti završena do kraja godine, i dodala da se taj sistem gradi već 29 godina i da mora da se nastavi sa ulaganjem kako bi se i završio. Ona je rekla da bi se izgradnjom tog sistema rešili problemi sa vodosnabdevanjem na teritoriji pet opština sa više od 250.000 stanovnika - Valjevo, beogradska opština Lazarevac, opštine Ub, Lajkovac i Mionica.

Do 60 miliona dinara za izgradnju hidrosistema Stubo–RovniPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će to ministarstvo obezbediti između 50 i 60 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za završetak izgradnje višenamenskog hidrosistema Stubo–Rovni.

Mihajlović je, tokom obilaska brane i akumulacije Stubo–Rovni kod Valjeva, istakla da će pomenuta dokumentacija biti završena do kraja godine, i dodala da se taj sistem gradi već 29 godina i da mora da se nastavi sa ulaganjem kako bi se i završio.

Ona je rekla da bi se izgradnjom tog sistema rešili problemi sa vodosnabdevanjem na teritoriji pet opština sa više od 250.000 stanovnika (Valjevo, beogradska opština Lazarevac, opštine Ub, Lajkovac i Mionica).

Mihajlović je istakla da je vodosnabdevanje ključna stvar za budućnost, uz napomenu da kao država moramo da vodimo računa o tome.

Do sada je u projekat regionalnog sistema Stubo–Rovni uloženo više od 80 miliona evra, uključujući izgradnju brane i akumulacije, cevovoda i postrojenja za preradu vode, a procenjuje se da je za kompletan završetak potrebno još približno 20 miliona evra.

Prema njenim rečima, ukoliko bi bila obezbeđena sva neophodna sredstva, za tri do četiri godine mogli bi biti završeni radovi i sistem pušten u rad.

Mihajlović je ponovila da je za tu branu neophodno obezbediti najpre između 50 i 60 miliona dinara da se završi projektno-tehnička dokumentacija.

Zato sam danas upoznala direktora JP Kolubara i rekla da će resorno ministarstvo izdvojiti novac za projektno-tehničku dokumentaciju i da će, zajedno sa Ministarstvom finansija, odrediti novac da se raspišu javni pozivi i da se projekat uradi tokom ove godine, navela je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik