U Srbiji najsavremenija nemačka linija za PVC

Bez autora
Apr 22 2018

U Subotici je svečano puštena u rad nova nemačka linija za automatsku CAD-CAM proizvodnju PVC stolarije u okviru kompanije Joviste. Planirano je zapošljavanje 130 radnika kada pogon postigne pun kapacitet proizvodnje. Novu proizvodnu liniju, koja se prostire na 2.500 kvadratnih metara, pustio je u rad najstariji radnik kompanije, Mario Mozer, a ukupna vrednost investicija u halu i najsavremeniju opremu tokom protekle dve godine dostigla je preko milion evra, saopšteno je iz kompanije Joviste. U 2018. uposlićemo novih 30 radnika u proizvodnji, a u narednom trogodišnjem periodu, kako bismo postigli pun kapacitet od 350 jedinica u jednoj smeni, planiramo da uposlimo 130 radnika, rekao je vlasnik kompanije Siniša Mišanović na ceremoniji otvaranja.

U Srbiji najsavremenija nemačka linija za PVCU Subotici je svečano puštena u rad nova nemačka linija za automatsku CAD-CAM proizvodnju PVC stolarije u okviru kompanije Joviste. Planirano je zapošljavanje 130 radnika kada pogon postigne pun kapacitet proizvodnje.

Novu proizvodnu liniju, koja se prostire na 2.500 kvadratnih metara, pustio je u rad najstariji radnik kompanije, Mario Mozer, a ukupna vrednost investicija u halu i najsavremeniju opremu tokom protekle dve godine dostigla je preko milion evra, saopšteno je iz kompanije Joviste.

"U 2018. uposlićemo novih 30 radnika u proizvodnji, a u narednom trogodišnjem periodu, kako bismo postigli pun kapacitet od 350 jedinica u jednoj smeni, planiramo da uposlimo 130 radnika", rekao je vlasnik kompanije Siniša Mišanović na ceremoniji otvaranja.

On je naveo da je preduzeće na početku ove godine krenulo i sa uvođenjem najsavremenijeg informacionog sistema u ovoj branši s nemačkom kompanijom Klaes.

"Sada smo otvorili novi pogon i pokrenuli najsavremeniju nemačku liniju za automatsku CAD-CAM proizvodnju PVC stolarije. Ponosni smo na činjenicu da su primanja u našoj kompaniji iznad republičkog proseka, što će nadamo se, i pored nedostatka radne snage u našoj opštini, uticati podsticajno na radnike da nam se pridruže, kako bismo zajedno stvarali nove uspehe i doprineli daljem razvoju našeg društva", dodao je.

Kompanija Joviste za naredni period planira nove investicije, koje će rezultirati sa novih 1.200 kvadrata halskog i kancelarijskog prostora, uz moderan izložbeno-prodajni salon.

"Na ovaj način zaokružićemo ceo proces na jednom mestu i, nadamo se, doprineti razvoju ne samo naše kompanije i našeg grada, već i pokrajine i Republike, jer je našim strateškim planom predviđen izvoz preko 50 odsto proizvodnje”, istakao je Mišanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik