U Tuzli planiraju izgradnju fabrike kreča

Bez autora
Apr 23 2018

Osman Puškar, ministar privrede Tuzlanskog kantona, potpisao je ugovor o koncesiji za eksploataciju kamena krečnjaka s privrednim društvom "Geoinženjering" iz Kladnja. Riječ je o produženju koncesije na ležištu Hrastić na području Kladnja s preduzećem koje je ovih dana prešlo u vlasništvo njemačke kompanije "Kalkwerke H.Oetelshofen". Ona se bavi proizvodnjom kamenih agregata, kamenog brašna i kreča i dosad nije bila prisutna na tržištu BiH. Nakon preuzimanja "Geoinženjeringa" planiraju izgradnju fabrike kreča, a cjelokupan proces bi trebalo da bude finaliziran u periodu od tri godine od zaključivanja ugovora.

U Tuzli planiraju izgradnju fabrike krečaOsman Puškar, ministar privrede Tuzlanskog kantona, potpisao je ugovor o koncesiji za eksploataciju kamena krečnjaka s privrednim društvom "Geoinženjering" iz Kladnja.

Riječ je o produženju koncesije na ležištu Hrastić na području Kladnja s preduzećem koje je ovih dana prešlo u vlasništvo njemačke kompanije "Kalkwerke H.Oetelshofen".

Ona se bavi proizvodnjom kamenih agregata, kamenog brašna i kreča i dosad nije bila prisutna na tržištu BiH. Nakon preuzimanja "Geoinženjeringa" planiraju izgradnju fabrike kreča, a cjelokupan proces bi trebalo da bude finaliziran u periodu od tri godine od zaključivanja ugovora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik