Iz obnovljivih izvora 250 megavata struje

Bez autora
Apr 24 2018

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić najavio je danas da će Srbija u ovoj godini imati na mreži još 250 megavata struje iz obnovljivih izvora energije, i da će u toj oblasti biti napravljen najveći iskorak.On je na otvaranju međunarodnog Sajma tehnika za očuvanje voda i održive energije u Belekspo centru, ocenio da je ova godina ključna za domaći energetski sektor. On je rekao da je prethodnih godina Srbija napravila postrojenja za 100 megavata iz obnovljivih izvora energije, a da će samo ove godine dobiti novih 250 megavata, uglavnom od velikih vetroparkova.

Iz obnovljivih izvora 250 megavata strujeMinistar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić najavio je danas da će Srbija u ovoj godini imati na mreži još 250 megavata struje iz obnovljivih izvora energije, i da će u toj oblasti biti napravljen najveći iskorak.

Antić je, na otvaranju međunarodnog Sajma tehnika za očuvanje voda i održive energije u Belekspo centru, ocenio da je ova godina ključna za domaći energetski sektor.

On je rekao da je prethodnih godina Srbija napravila postrojenja za 100 megavata iz obnovljivih izvora energije, a da će samo ove godine dobiti novih 250 megavata, uglavnom od velikih vetroparkova.

Ministar je naveo da su to vetroparkovi Alibunar – 42 megavata, Kovačica – 105 megavata i veći deo Čibuka sa oko 100 megavata.

Antić je podsetio na to da je cilj da Srbija do 2020. godine ispuni evropski cilj – 27 odsto učešća obnovljivih izvora u ukupnoj potrošnji struje, i precizirao da ćemo do tada imati 600 do 650 megavata struje iz ovih izvora energije.

Otvaranju sajma prisustvovali su ambasadori Nemačke, Holandije i Izraela – Aksel Ditman, Hendrik van den Dol i Alona Fišer Kam.

Na sajmu, koji traje do 26. aprila, izlaže oko 80 izlagača, uz učešće oko 800 stručnjaka iz te oblasti, a na ovoj manifestaciji peti put će se predstaviti vodeće industrije iz cele Evrope i regiona na RENEXPO - međunarodnoj platformi za profesionalno angažovanje u oblasti voda i energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik