Za objekt Carinske ispostave Aerodroma Mostar 1,7 miliona KM

Bez autora
Apr 24 2018

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović, direktor Uprave za neizravno oporezivanje Miro Džakula i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda presijecanjem vrpce svečano su u utorak u Mostaru otvorili novoizgrađeni objekt Carinske ispostave Aerodroma Mostar Uprave za indirektno oporezivanje. Ukupna investicija koštala je 1,7 miliona KM, a sredstva su osigurana iz budžeta Uprave za indirektno oporezivanje. Glavni poslovni objekt ukupne je površine 843 metra kvadratna, dok je pomoćni objekt površine 69 metara kvadratnih. Član Predsjedništva BiH Dragan Čović istaknuo je značaj ove carinske ispostave jer se ona nalazi uz Aerodrom.

Za objekt Carinske ispostave Aerodroma Mostar 1,7 miliona KMČlan Predsjedništva BiH Dragan Čović, direktor Uprave za neizravno oporezivanje Miro Džakula i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda presijecanjem vrpce svečano su u utorak u Mostaru otvorili novoizgrađeni objekt Carinske ispostave Aerodroma Mostar Uprave za indirektno oporezivanje.

Ukupna investicija koštala je 1,7 miliona KM, a sredstva su osigurana iz budžeta Uprave za indirektno oporezivanje. Glavni poslovni objekt ukupne je površine 843 metra kvadratna, dok je pomoćni objekt površine 69 metara kvadratnih. Član Predsjedništva BiH Dragan Čović istaknuo je značaj ove carinske ispostave jer se ona nalazi uz Aerodrom.

- Na svima nama je da potaknemo zračni saobraćaj i dinamiziramo ga na onu primjerenu mjeru kako to i zaslužuje Hercegovina – kazao je Čović.

U novosagrađenom objektu bit će smještena Carinska služba Uprave za indirektno oporezivanje i službenici Granične policije BiH.

- S obzirom na to da su zaposlenici i Granične policije i zaposlenici Uprave bili u kontejnerima, a znate kakve su vremenske prilike u Mostaru i zimi i ljeti, onda možemo biti sretni što smo ispunili mogućnost kako bi ljudi mogli u normalnim uvjetima za rad obavljati zadaće – kazao je Džakula. Najavio je da će ovakav objekt napraviti i u aerodromima u Tuzli i Banjoj Luci, naglasivši kako su za Tuzlu već osigurali finansijska sredstva.

- S ovakvim jednim objektom, kada se steknu uvjeti u smislu fito sanitarne ispravnosti, ovo će biti jedan od aerodroma preko kojeg će se moći izvoziti i proizvodi životinjskog porijekla. Ovo je još jedan korak koji je napravila Uprava uz pomoć Upravnog odbora i Vijeća ministara, da se omogući privreda ovog dijela BiH i da se što kvalitetnije razvija – istaknuo je Džakula.

Ministar Bevanda također je naglasio važnost izvoza životinjskog porijekla jer će to biti, kako je kazao, za dobrobit svih privrednika u BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik