Aukcija predmeta porodice Rokfeler premašila očekivanja – 832 miliona dolara

Bez autora
May 15 2018

Najznačajnija aukcija ikada održana, kolekcija Pegi i Dejvida Rokfelera, okončana je sa svim predmetima prodatim za rekordnih 832 miliona dolara, čime su premašena sva očekivanja i skoro udvostručen prethodni rekord, koji je postavila aukcija Iv Sen Lorana od 443 miliona dolara, saopštili su iz aukcijske kuće „Kristiz“.Posle šestomesečne kampanje, deset dana onlajn prodaje i tri dana uobičajenih nadmetanja u sedištu „Kristiza“ u Njujorku, svi predmeti su prodati, a osim neverovatne ukupne sume, još 22 rekorda su postavljena. Tako je Pikasova slika Devojka sa korpom cveća prodata za 115 miliona dolara, a pre aukcije je procenjena na 100 miliona.

Aukcija predmeta porodice Rokfeler premašila očekivanja – 832 miliona dolaraNajznačajnija aukcija ikada održana, kolekcija Pegi i Dejvida Rokfelera, okončana je sa svim predmetima prodatim za rekordnih 832 miliona dolara, čime su premašena sva očekivanja i skoro udvostručen prethodni rekord, koji je postavila aukcija Iv Sen Lorana od 443 miliona dolara, saopštili su iz aukcijske kuće „Kristiz“.

Posle šestomesečne kampanje, deset dana onlajn prodaje i tri dana uobičajenih nadmetanja u sedištu „Kristiza“ u Njujorku, svi predmeti su prodati, a osim neverovatne ukupne sume, još 22 rekorda su postavljena.

Tako je Pikasova slika Devojka sa korpom cveća prodata za 115 miliona dolara, a pre aukcije je procenjena na 100 miliona. Moneovi Vodeni ljiljani dostigla je cenu od 84 miliona.

Matisov Turski harem prodat je za 80,8 miliona dolara.

Sav novac biće usmeren na brojne dobrotvorne organizacije, koje su Pegi i Dejvid Rokfeler podržavali tokom života, nastavljajući njihovu podršku naučnim istraživanjima, obrazovanju, umetnosti i ekološkim organizacijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik