„Noć muzeja” u Narodnoj banci Srbije

Bez autora
May 19 2018

U okviru manifestacije „Noć muzeja”, u subotu, 19. maja, u izložbenom prostoru Narodne banke Srbije na Slaviji, u 19 časova biće otvorena izložba fotografija „Zaveštanje” autora Zorana Milutinovića.Na ovoj izložbi autor će predstaviti 98 fotografija životinja velikog formata. Fotografski zapisi koje Milutinović želi da podeli sa nama pronicljivi su, provokativni, sa izgrađenim estetskim kriterijumima, što je svakako lako uočljivo.

„Noć muzeja” u Narodnoj banci SrbijeU okviru manifestacije „Noć muzeja”, u subotu, 19. maja, u izložbenom prostoru Narodne banke Srbije na Slaviji, u 19 časova biće otvorena izložba fotografija „Zaveštanje” autora Zorana Milutinovića. Na ovoj izložbi autor će predstaviti 98 fotografija životinja (insekata, ptica, sisara) velikog formata.

„Fotografski zapisi koje Milutinović želi da podeli sa nama pronicljivi su, provokativni, sa izgrađenim estetskim kriterijumima, što je svakako lako uočljivo. Međutim, ono što sam prepoznao kao pozadinu jeste Zoranova ideja da ne snima fotografije koje ostavljaju bez daha, već da pred nas iznese fotografije koje teraju na razmišljanje, pa potom i razgovor…”, rekao je o Milutinovićevim fotografijama Igor Ril, istoričar umetnosti i glavni urednik časopisa National Geographic Srbija, koji će otvoriti izložbu.

Dr Zoran Milutinović, lekar i redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, učestvovao je na više od tri stotine izložbi u preko trideset zemalja na svim kontinentima i dobitnik je više od pedeset nagrada i pohvala, a posebno ga interesuje fotografisanje prirode. Priredio je osamnaest samostalnih izložbi, a od 2009. do 2012. od strane Foto-saveza Srbije bio je proglašavan za najuspešnijeg autora u Srbiji.

Pored toga, nosilac je zvanja kandidata majstora fotografije (KMF) i zvanja ekselencije – platina Internacionalne federacije fotografskih asocijacija (EFIAP/p). Ovom prilikom će biti predstavljena i foto-monografija „Zaveštanje” Zorana Milutinovića.

Izložba će biti otvorena za javnost do 2. juna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik