Agencija za bankarstvo FBiH izvršila promjenu zaštitnog znaka

Bez autora
May 16 2018

Agencija za bankarstvo Federacije BiH je odlukom Upravnog odbora FBA od 8. maja ove godine izvršila promjenu zaštitnog znaka Agencije.Iz FBA navode da intenzivna komunikacija sa subjektima bankarskog sistema, međunarodnim partnerima i institucijama uključuje i upotrebu jasnog i prepoznatljivog vizualnog identiteta FBA, uz uvažavanje tehničkih pitanja i potrebe efikasne primjene zaštitnog znaka i vizualnog identiteta. Iz Agencije podsjećaju da se u skladu sa Zakonom o Agenciji za bankarstvo FBiH i drugim propisima koji uređuju nadležnost FBA, poduzimaju aktivnosti na jačanju stabilnosti i razvoju supervizije subjekata bankarskog sistema.

Agencija za bankarstvo FBiH izvršila promjenu zaštitnog znakaAgencija za bankarstvo Federacije BiH (FBA) je odlukom Upravnog odbora FBA od 8. maja ove godine izvršila promjenu zaštitnog znaka Agencije.

Iz FBA navode da intenzivna komunikacija sa subjektima bankarskog sistema, međunarodnim partnerima i institucijama uključuje i upotrebu jasnog i prepoznatljivog vizualnog identiteta FBA, uz uvažavanje tehničkih pitanja i potrebe efikasne primjene zaštitnog znaka i vizualnog identiteta.

Iz Agencije podsjećaju da se u skladu sa Zakonom o Agenciji za bankarstvo FBiH i drugim propisima koji uređuju nadležnost FBA, poduzimaju aktivnosti na jačanju stabilnosti i razvoju supervizije subjekata bankarskog sistema.

Razvoj supervizije uključuje i intenzivna usklađivanja pristupa i regulatornog okvira sa principima prudencijalne supervizije, postupanje po obavezama koje proizlaze iz međunarodnih standarda, najbolje prakse i procesa približavanja EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik