Da li je ovo Soros upravo spasao i Maska i Teslu?

Bez autora
May 17 2018

Milijarder Džordž Soros, odnosno njegov investicioni fond kupio je udeo u obveznicama kompanija Tesla Inc. Tako je Soros, ovom električnom proizvođaču automobila, prvenstveno njegovom šefu Ilonu Masku, dao ogromnu i čini se, i te kako potrebnu podršku.Reč je o 35-milionskom udelu u obveznicama koje dospevaju u martu sledeće godine. Preciznije to su konvertibilne hartije odnosno u hibridne hartije od vrednosti koje mogu da se zamene za unapred određeni broj običnih akcija. To efektivno omogućava investitoru da učestvuje u promenama cena akcija, ali uz profit i veću sigurnost instrumenta sa fiksnim prihodom.

Da li je ovo Soros upravo spasao i Maska i Teslu?Milijarder Džordž Soros, odnosno njegov investicioni fond kupio je udeo u obveznicama kompanija Tesla Inc. Tako je Soros, ovom električnom proizvođaču automobila, prvenstveno njegovom šefu Ilonu Masku, dao ogromnu i čini se, i te kako potrebnu podršku.

Reč je o 35-milionskom udelu u obveznicama koje dospevaju u martu sledeće godine.

Preciznije to su konvertibilne hartije odnosno u hibridne hartije od vrednosti koje mogu da se zamene za unapred određeni broj običnih akcija.

To efektivno omogućava investitoru da učestvuje u promenama cena akcija, ali uz profit i veću sigurnost instrumenta sa fiksnim prihodom.

Mask je već neko vreme pod pritiskom investitora da dokaže da kompanija može da reši probleme sa proizvodnjom ali i da reši niz drugih nagomilanih problema u kompaniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik