Turski Soltist podigao ponudu za bijeljinsku Šećeranu na 5,1 miliona eura

Bez autora
May 17 2018

Turska firma Soltist podigla je ponudu za bijeljinsku Šećeranu na 5,1 milion eura, rekao je stečajni upravnik Šećerane Nebojša Matić. Prva je bilo 4,2 miliona eura, a prije nekoliko dana je u spis suda je dostavljena ponuda na 5,1 eura, rekao je Matić. Odbor povjerilaca na stolu ima tri ponude – osim ponude turske firme Soltist, tu su i ponude vijetnamskog Sisivana i fizičkog lica - Gorana Vajkića iz Banjaluke. Niko od njih ne garantuje da će pokrenuti proizvodnju. Ali javni poziv koji će biti u naredna dva do tri dana objavljen ima stavku da će prioritet imati kompanije koje će nastaviti proces proizvodnje.

Turski Soltist podigao ponudu za bijeljinsku Šećeranu na 5,1 miliona euraTurska firma Soltist podigla je ponudu za bijeljinsku Šećeranu na 5,1 milion eura, rekao je stečajni upravnik Šećerane Nebojša Matić, izvijestio je RTRS.

- Prva je bilo 4,2 miliona eura, a prije nekoliko dana je u spis suda je dostavljena ponuda na 5,1 eura, rekao je Matić.

Odbor povjerilaca na stolu ima tri ponude – osim ponude turske firme Soltist, tu su i ponude vijetnamskog Sisivana i fizičkog lica - Gorana Vajkića iz Banjaluke.

- Niko od njih ne garantuje da će pokrenuti proizvodnju. Ali javni poziv koji će biti u naredna dva do tri dana objavljen ima stavku da će prioritet imati kompanije koje će nastaviti proces proizvodnje, istakao je stečajni upravnik.

Predsjednik Skupštine povjerilaca Šećerane Faik Muhić kazao je da se fabrika Soltist bavi trgovinom, preduzećima, udjelima.

"Može se spekulisati, i ja mogu eventualno i da pretpostavim, da možda žele da kupe fabriku za treće lice koje se ne pojavljuje kao pravi kupac", istakao je Muhić.

U posljednjih mjesec dana urađena je predinvesticiona studija za Šećeranu i proslijeđena nadležnim institucijama. Poziv Odbora povjerilaca fabrike šećera– javni oglas za prodaju, otvoren je do 15. juna.

Priznati dug Šećerane, koja je posljednji put je radila 2010. godine, je 16,2 miliona maraka i prošao je kontrolu stečajnog upravnika i suda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik