"Bema" budućim obućarima nudi knjige, obuću i prevoz

Bez autora
May 17 2018

Ove godine prvi put smo dobili mogućnost da upišemo jedno odjeljenje obućara modelara, tehničara, čije školovanje će trajati četiri godine. “Bema” im garantuje zaposlenje, da će im kupiti knjige i obuću, te plati mjesečnu kartu, ukoliko putuju, rekao je Marinko Umičević, tehnički direktor fabrike obuće “Bema”. On dodaje da će onima koji se dobro pokažu u omogućiti usavršavanje, nastavak fakultetskog školovanja, kao i obuku u Italiji. Moji vapaji za upis obućara traju osam godina. Zahvaljujući gospodnu Saši Triviću iz Unije poslodavaca i Gradskoj upravi u odjeljenje obućara biće upisana 24 učenika. Nadam se da će i grad vratiti onu stipendiju od 250 konvertibilnih maraka, kaže Umičević.

"Bema" budućim obućarima nudi knjige, obuću i prevozOve godine prvi put smo dobili mogućnost da upišemo jedno odjeljenje obućara modelara, tehničara, čije školovanje će trajati četiri godine. “Bema” im garantuje zaposlenje, da će im kupiti knjige i obuću, te plati mjesečnu kartu, ukoliko putuju, rekao je za ATV Marinko Umičević, tehnički direktor fabrike obuće “Bema”.

On dodaje da će onima koji se dobro pokažu u omogućiti usavršavanje, nastavak fakultetskog školovanja, kao i obuku u Italiji.

"Moji vapaji za upis obućara traju osam godina. Zahvaljujući gospodnu Saši Triviću iz Unije poslodavaca i Gradskoj upravi u odjeljenje obućara biće upisana 24 učenika. Nadam se da će i grad vratiti onu stipendiju od 250 konvertibilnih maraka", kaže Umičević.

On pojašnjava da do sada niko nije ni mogao da ide u obućara, kad to zanimnaje nije ni postojalo.

"Postojali su galanteristi, kožari i tekstilci. Mi u 'Bemi' nemamo problema sa običnim radnicima, u proizvodnji, ali nedostaje nam kadrova. Nama je strateško pitanje da počnemo da pravimo svoju cipelu. Mi to bez kadrova ne možemo" , kaže Umičević.

On dodaje je greška što se i dalje upisuju zanimanja koja trenutno nisu potrebna na tržištu rada.

"Nismo uspjeli da pobjedimo resorno ministarstvo, upisuju 25 ekoloških tehničara, 25 fotografa, 75 frizera, koji nisu potrebni. Mi smo i dalje taoci direktora škola koji imaju kadrove za pojedina zanimanja i hoće da ih uhljebe", rekao je Umičević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik