"MK Komerc" izvoznik godine

Bez autora
May 17 2018

Da je najbolji ambasador srpskog agrara "MK komerc" potvrđuje već par godina zaredom na najznačajnijem agrobiznis događaju u centralnoj i jugoistočnoj Evropi - Novosadskom sajmu poljoprivrede. Na Novosadskom sajmu nagrađene su i kompanije "Graneksport" i "Flora", koje posluju u okviru "MK komerc". Tri proizvoda kompanije "Graneksport" - kukuruzni griz, palenta, kukuruzno brašno nagrađeni su velikom zlatnom plaketom za ocenu kvaliteta proizoda na bazi žita i brašna, a "Graneksport" je, takođe, dobitnik plakete za vrhunski kvalitet i asortiman za mlinske proizvode od kukuruza. Kompaniji "Flora" je dodeljeno priznanje za izvrstan kvalitet graška i kukuruza.

"MK Komerc" izvoznik godineDa je najbolji ambasador srpskog agrara "MK komerc" potvrđuje već par godina zaredom na najznačajnijem agrobiznis događaju u centralnoj i jugoistočnoj Evropi - Novosadskom sajmu poljoprivrede.

Na Novosadskom sajmu nagrađene su i kompanije "Graneksport" i "Flora", koje posluju u okviru "MK komerc".

Tri proizvoda kompanije "Graneksport" - kukuruzni griz, palenta, kukuruzno brašno nagrađeni su velikom zlatnom plaketom za ocenu kvaliteta proizoda na bazi žita i brašna, a "Graneksport" je, takođe, dobitnik plakete za vrhunski kvalitet i asortiman za mlinske proizvode od kukuruza.

Kompaniji "Flora" je dodeljeno priznanje za izvrstan kvalitet graška i kukuruza.

„Nastojimo da budemo najbolji ambasador srpske privrede u svim zemaljama u svetu, a nagrada koju iz godine u godinu osvajamo na jednoj od najvažnijih poljoprivrednih manifestacija Zapadnog Balkana, dodatni je podsticaj, ali i znak poverenja. Ponosni smo što je kvalitet naših proizvoda prepoznat kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje, istakao je Nemanja Vuković, direktor "MK komerc" i direktor agrara na nivou "MK grupa".

Na Danu Žitara, koje organizuje Udruženje “Žita Srbije” u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), uručene su povelje najuspešnijim kompanijama u sektoru proizvodnje, prerade i trgovine žitaricama i uljaricama, a za izvoznika godine 2017. proglašen je "MK komerc".

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je otvorio ovaj skup i pozdravio preko sto prisutnih najvećih proizvođača i izvoznika žitarica i uljarica, kao i delegacije FAO i EBRD, i tom prilikom naglasio da država prepoznaje i podržava rezultate koje žitari ostvaruju, a da će ona nastojati da otvori nova tržišta i unapredi infrastrukturu da bi dodatno unapredila izvoz žitarica i uljarica.

Kompanija "MK grupa", sa svojim članicama "MK komerc" i "Agroglob", zaslužna je za čak trećinu ukupnog izvoza, pokazuju podaci udruženja "Žita Srbije".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik