Italijani otvorili novi pogon u Subotici, posao za 30 radnika

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, otvorio je danas novi proizvodni pogon italijanske fabrike za termoplastičnu obradu "Plastikcam East" u industrijskoj zoni Subotice "Mali Bajmok". "Plastikcam East"je investicija italijanske kompanije "Caminda", a u izgradnju i opremanje fabrike za izradu plastičnih komponenti uloženo je više od tri miliona evra, dok će u prvoj, od planiranih pet faza, do kraja 2018. godine biti zaposleno 30 radnika. Tokom izgradnje preostale četiri faze broj zaposlenih kretaće se od 50 do 100 zaposlenih.

Italijani otvorili novi pogon u Subotici, posao za 30 radnikaPokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, otvorio je danas novi proizvodni pogon italijanske fabrike za termoplastičnu obradu "Plastikcam East" u industrijskoj zoni Subotice "Mali Bajmok".

"Plastikcam East"je investicija italijanske kompanije "Caminda", a u izgradnju i opremanje fabrike za izradu plastičnih komponenti uloženo je više od tri miliona evra, dok će u prvoj, od planiranih pet faza, do kraja 2018. godine biti zaposleno 30 radnika.Tokom izgradnje preostale četiri faze broj zaposlenih kretaće se od 50 do 100 zaposlenih.

"Ova investicija nas ohrabruje u uverenju da smo na dobrom putu jer se strani investitori opredeljuju za konkurentne lokacije i one države koje su ekonomski i politički stabilne i imaju dobru strategiju investiranja", izjavio je Bjelić.

Govoreći o direktnom uticaju italijanskih investicija, on je podsetio da je čak 66 italijanskih kompanija ivestiralo svoj kapital na području Vojvodine, pri čemu se vrednost ukupno uloženog kapitala kreće na nivou od gotovo milijardu eura a broj zaposlenih prelazi 11.000 hiljada.

Pokrajinska vlada i sekretarijat za regionalni razvoj, kako je Bjelić naveo, nastaviće da ulažu napore kako bi lokalne jedinice u Vojvodini dobile po nekoliko dobrih i zdravih investicija, te na taj način podstakle svoj razvoj u interesu boljeg života građana, uslova za njihovo radno angažovanje i sigurnije zarade.

"Tokom gradnje smo imali otvorena vrata i punu podršku lokalnih institucija za sve što nam je bilo potrebno kako bi fabrika što pre počela sa radom, a samim tim i sa zapošljavanjem Subotičana", rekao je investitor i vlasnik kompanije Aldo Kamindo.

Otvaranju fabrike "Plastikcam East"prisustvao je i načelnik Sevrenobačkog okuga Dragi Vučković i ataše za ekonomiju, trgovinu i naučnu sardnju ambasade Republike Italije u Beogradu Matijas Klajvaz.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik