Dobavljači odbijaju nagodbu zbog pogodovanja ruskoj banci?

Bez autora
May 20 2018

Iz Francka su reagirali izjavu izvanrednog povjerenika Agrokora Fabrisa Peruška o tome da će nagodba biti donesena uz suglasnost Privremenog vjerovničkog vijeća. Poručili su da su prisiljeni zatražiti od suda poduzimanje žurnih mjera koje će spriječiti daljnje skandalozno i nezakonito odlučivanje izvanredne uprave. Navodno dobavljači neće pristati na nagodbu i zato što se pogoduje ruskoj banci. Iz Agrokora nisu službeno htjeli komentirati te navode, već samo navode kako vjeruju da će nagodba biti izglasana. Ako dobavljači ne pristanu na nagodbu bit će to politički udarac za premijera Andreja Plenkovića. Izvanredni povjerenik Peruško jučer je na pitanje tko će donijeti nagodbu, stalno ili privremeno vjerovničko vijeće, odgovorio privremeno te dodao da za stalno vjerovničko vijeće "nema vremena".

Dobavljači odbijaju nagodbu zbog pogodovanja ruskoj banci?Iz Francka su reagirali izjavu izvanrednog povjerenika Agrokora Fabrisa Peruška o tome da će nagodba biti donesena uz suglasnost Privremenog vjerovničkog vijeća.

Poručili su da su prisiljeni zatražiti od suda poduzimanje žurnih mjera koje će spriječiti "daljnje skandalozno i nezakonito odlučivanje izvanredne uprave".

Navodno dobavljači neće pristati na nagodbu i zato što se pogoduje ruskoj banci. Iz Agrokora nisu službeno htjeli komentirati te navode, već samo navode kako vjeruju da će nagodba biti izglasana.

Ako dobavljači ne pristanu na nagodbu bit će to politički udarac za premijera Andreja Plenkovića.

Izvanredni povjerenik Peruško jučer je na novinarsko pitanje tko će donijeti nagodbu, stalno ili privremeno vjerovničko vijeće, odgovorio privremeno te dodao da za stalno vjerovničko vijeće "nema vremena".

Razgovara se sa svim sudionicima i izvanrednoj upravi su potreban mir i stabilnost kako bi bili fokusirani na postupke koje treba odraditi. Nema razloga da se rok za sklapanje nagodbe produljuje, istaknuo je uz ostalo Peruško u raspravi o utjecaju nagodbe u postupku izvanredne uprave u Agrokoru, koja je održana u okviru konferencije Hrvatsko novčano tržište.

Iz Francka, pak, već neko vrijeme prozivaju izvanrednu upravu Agrokora da ignorira odluke i rješenja Trgovačkog suda i Visokog trgovačkog suda (VTS) kao i argumente onih koji ne žele raditi po diktatu nekolicine vjerovnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik