Povećana prodaja stanova u RS

Bez autora
May 20 2018

U Republici Srpskoj je u prvom kvartalu ove godine prodato 375 novih stanova ukupne korisne površine od 21.776 metara kvadratnih, pri čemu je broj prodatih stanova veći za 82 odsto, a korisne površine veći skoro dvostruko nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.Prosječna cijena metra kvadratnog novoprodatih stanova u prvom tromjesečju bila je 1.541 KM i veća je za 3,4 odsto u odnosu na isti taj prošlogodišnji period. Ekonomista Duško Graković rekao je Srni da je do povećanja cijene i broja izgrađenih stambenih jedinica u Spskoj u prvom kvartalu ove u odnosu isti period prošle godine došlo usljed povećanje potražnje za stanovima.

Povećana prodaja stanova u RSU Republici Srpskoj je u prvom kvartalu ove godine prodato 375 novih stanova ukupne korisne površine od 21.776 metara kvadratnih, pri čemu je broj prodatih stanova veći za 82 odsto, a korisne površine veći skoro dvostruko nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Prosječna cijena metra kvadratnog novoprodatih stanova u prvom tromjesečju bila je 1.541 KM i veća je za 3,4 odsto u odnosu na isti taj prošlogodišnji period.

Ekonomista Duško Graković rekao je Srni da je do povećanja cijene i broja izgrađenih stambenih jedinica u Spskoj u prvom kvartalu ove u odnosu isti period prošle godine došlo usljed povećanje potražnje za stanovima.

Prema njegovim riječima, tražnja za stanovima je najviše došla do izražaja u Banjaluci, gdje cijena po kvadratu premašuje 2.200 KM, zavisno od lokacije i gradnje, te da među tražiocima značajno mjesto imaju lica iz Srpske koja trenutno žive i rade u inostranstvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik