Novi aranžman sa MMF-om važan za ubrzani rast privrede

Bez autora
Jun 11 2018

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa Delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi šef Misije Džejms Ruf, o uspešno završenom aranžmanu naše zemlje sa ovom finansijskom institucijom. Mali je, izražavajući zahvalnost predstavnicima MMF-a na dosadašnjoj saradnji, istakao da su rezultati postignuti zahvaljujući zajedničkim naporima. Mali i Ruf su postigli saglasnost o tome da su javne finansije Srbije sada stabilne, ali da je neophodno da se održi fiskalna disciplina, nastavi smanjenje javnog duga i ojačaju institucije sistema. To će, kako su podvukli, značiti i jaču ekonomiju i nova radna mesta.

Novi aranžman sa MMF-om važan za ubrzani rast privredeMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa Delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi šef Misije Džejms Ruf, o uspešno završenom aranžmanu naše zemlje sa ovom finansijskom institucijom.

Mali je, izražavajući zahvalnost predstavnicima MMF-a na dosadašnjoj saradnji, istakao da su rezultati postignuti zahvaljujući zajedničkim naporima.

Mali i Ruf su postigli saglasnost o tome da su javne finansije Srbije sada stabilne, ali da je neophodno da se održi fiskalna disciplina, nastavi smanjenje javnog duga i ojačaju institucije sistema.

To će, kako su podvukli, značiti i jaču ekonomiju i nova radna mesta.

Sagovornici su razgovarali i o najavljenom povećanju penzija i plata u javnom sektoru, kao i o paketu stimulativnih mera koje mogu da doprinesu boljem poslovnom okruženju i povećanju konkurentnosti.

Mali i Ruf su se saglasili o tome da je novi program “The Policy Coordination Instrument” (PCI) važan za ubrzan i održiv rast privrede i dohotka, uz očuvanje makroekonomske i fiskalne stabilnosti.

Razgovori ministra finansija sa Međunarodnim monetarnim fondom biće nastavljeni i u toku sutrašnjeg dana, kada će tema biti reforma finansijskog i poreskog sistema.

Delegacija MMF-a boraviće u Beogradu do 13. juna, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik