Kad bi odluku o prodaji udjela u Gorenju prepustio vladi

Bez autora
Jun 12 2018

Kad je spreman prihvatiti ponudu Hisensea za svoj 16,4 postotni udjel u Gorenju, ali bi konačnu odluku o tome prepustio Vladi i skupštini kompanije. Bez te suglasnosti prodaje neće biti. U Kadu ne vide ekonomskih razloga za zadržavanje vlasništva u Gorenju pa su udjel koji prema ponudi Hisensea vrijei 48 milijuna eura, spremni prodati. No, s obzirom na to da je Gorenje prema strategiji upravljanja kojhu je usvojio parlament, ocijenjen kao važno ulaganje, nisu sigurni smiju li to učiniti. Nadzorni odbora Kada zato će odlučiti da će za odluku o tome pitati skupštinu odnosno Vladu koja o tome odluku mora donijeti do 26. lipnja do kad vrijedi Hisenseova ponuda.

Kad bi odluku o prodaji udjela u Gorenju prepustio vladiKad je spreman prihvatiti ponudu Hisensea za svoj 16,4 postotni udjel u Gorenju, ali bi konačnu odluku o tome prepustio Vladi i skupštini kompanije. Bez te suglasnosti prodaje neće biti, neslužbeno doznaje Delo.

U Kadu ne vide ekonomskih razloga za zadržavanje vlasništva u Gorenju pa su udjel koji prema ponudi Hisensea vrijei 48 milijuna eura, spremni prodati. No, s obzirom na to da je Gorenje prema strategiji upravljanja kojhu je usvojio parlament, ocijenjen kao važno ulaganje, nisu sigurni smiju li to učiniti.

Nadzorni odbora Kada zato će odlučiti da će za odluku o tome pitati skupštinu odnosno Vladu koja o tome odluku mora donijeti do 26. lipnja do kad vrijedi Hisenseova ponuda.

Neslužbeno, Hisense već drži blizu 55 posto udjela u Gorenju. U petak je ponudu prihvatio i Panasonic koji drži 10,74 postotni udjel.

Kineski Hisense za dionicu Gorenja nudi 12 eura, baš kako je i najavljivao.

Hisense je već ranije dao do znanja da ga zanima većinski udjel u Gorenju. Najavljuju dodatna ulaganja, zadržavanje imena i sjedišta kompanije. Također, jamče i da će Gorenje postati centar za istraživanja i razvoj te proizvodni centar Grupe Hisense u Europi.

Gorenju će koristiti Hisenseovi distribucijski kanali i lokalna proizvoda u Kini i Južnoafričkoj Republici. Kineski partneri će ojačati inteligentna rješenja Gorenja u proizvodnji i smanjiti troškove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik