pretraga

kursna lista

BA

HR

RS

MK

EUR 118.4219
USD 104.1621
CHF 104.4377
GBP 134.8769
CAD 78.1508
HRK 15.9398
BAM 60.5482
EUR 1.955830
CAD 1.349428
HRK 26.179579
CHF 1.775370
GBP 2.573629
USD 1.757863
RSD 1.592767
CAD 5.051136
CZK 0.281834
CHF 6.985052
GBP 9.636229
USD 6.918497
EUR 7.624184
PLN 1.743468
EUR 61.505
USD 46.5066
GBP 72.8128
CHF 46.4119
CAD 45.4818
12.06.2018.Makfax Macedonia

ТЕ „Осломеј“ ќе се исклучи, се вклучува Блокот 2 во РЕК „Битола“

ТЕ „Осломеј“ ќе се исклучи, се вклучува Блокот 2 во РЕК „Битола“АД ЕЛЕМ соопшти дека ќе ја исклучи термоелектраната „Осломеј“ и на нејзино место ќе го вклучи Блокот 2 во РЕК „Битола“.

„И покрај тоа што дефектот на системот за водно отпепелување е отстранет и ТЕ ‘Осломеј’ може да работи по сите еколошки стандарди, раководството на АД ЕЛЕМ одлучи да го запре производството на електрична енергија во електраната имајќи ја предвид загриженоста и сензитивноста на населението од околните места“, информира ЕЛЕМ.

Од компанијата додаваат дека Блокот 2 во РЕК „Битола“ е веќе во мрежа по превентивниот зафат во текот на викендот и може непречено да се вклучи во производниот процес.

Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share