Hisense stekao 60% dionica Gorenja, na jesen preuzima upravljanje

Bez autora
Jun 13 2018

Kineski Hisense mogao bi početi efektivno upravljati Gorenjem od rujna ili listopada ove godine, najavio je predsjednik Uprave ove kompanije Franjo Bobinac. Hisense formalno ima 33 posto dionica u Gorenju, a zapravo je već stekao oko 60 posto dionica. Na jučer održanoj Skupštini dioničara Gorenja imenovana je šestočlana uprava u kojoj će osim dosadašnjeg prvog čovjeka Franje Bobinca sjediti i stari članovi Drago Bahun i Žiga Debeljak, a njima će se pridružiti Stanka Pejanović, Tomas Korošec i Saša Marković. Bobinac je skupštinu označio povijesnom, kazavši da je kompanija našla "odličnog strateškog partnera, s kojim će graditi stabilnu budućnost i osigurati rast Gorenja".

Hisense stekao 60% dionica Gorenja, na jesen preuzima upravljanjeKineski Hisense mogao bi početi efektivno upravljati Gorenjem od rujna ili listopada ove godine, najavio je predsjednik Uprave ove kompanije Franjo Bobinac.

Hisense formalno ima 33 posto dionica u Gorenju, a zapravo je već stekao oko 60 posto dionica.

Na jučer održanoj Skupštini dioničara Gorenja imenovana je šestočlana uprava u kojoj će osim dosadašnjeg prvog čovjeka Franje Bobinca sjediti i stari članovi Drago Bahun i Žiga Debeljak, a njima će se pridružiti Stanka Pejanović, Tomas Korošec i Saša Marković.

Bobinac je skupštinu označio povijesnom, kazavši da je kompanija našla "odličnog strateškog partnera, s kojim će graditi stabilnu budućnost i osigurati rast Gorenja".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik