Uskoro registrovanje firme od kuće

Bez autora
Jun 14 2018

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić najavio je danas da u Srpskoj uskoro počinje uvođenje sistema elektronske registracije poslovnih subjekata, što podrazumijeva da će fizička lica moći od kuće da registruju svoju firmu.Ovim se Republika Srpska svrstava u moderne zemlje kada je riječ o ovoj oblasti. Vlada Srpske je na današnjoj sjednici usvojila sve zakonske akte kojim je omogućeno da se krene u realizaciju ovog projekta, rekao je Klokić novinarima u Banjaluci. On je dodao da ovaj projekat finansira britanska Vlada, a realizuje se posredstvom Svjetske banke.

Uskoro registrovanje firme od kućeMinistar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić najavio je danas da u Srpskoj uskoro počinje uvođenje sistema elektronske registracije poslovnih subjekata, što podrazumijeva da će fizička lica moći od kuće da registruju svoju firmu.

"Ovim se Republika Srpska svrstava u moderne zemlje kada je riječ o ovoj oblasti. Vlada Srpske je na današnjoj sjednici usvojila sve zakonske akte kojim je omogućeno da se krene u realizaciju ovog projekta", rekao je Klokić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da ovaj projekat finansira britanska Vlada, a realizuje se posredstvom Svjetske banke.

Klokić je podsjetio da je Vlada Srpske 2013. godine počela proces reforme registracije poslovnih subjekata, gdje je postupak sa 11 procedura sveden na pet, a da je period za registraciju sa 21 sveden na tri dana.

Vlada Srpske je na današnjoj sjednici utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Srpskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik