Legenda o Safikadi i dajak za privlačenje turista u Banju Luku

Bez autora
Jun 14 2018

Banja Luka bilježi porast broja turista, a uz nove zabavno-kulturne sadržaje očekuje se i veća posjeta u ovoj godini- rečeno je danas na promociji ljetne turističke sezone Banjaluka 2018″. Direktorica Turističke organizacije Banje Luke Irena Radojević je istakla da je turistima u ovom gradu najzanimljiviji adrenalinski i festivalski turizam, te da su među gostima popularni i sportovi na Vrbasu, rafting, kajak, dajak, te sportske i muzičke manifestacije planirane tokom ovog ljeta. Od sutra ćemo na regionalnim tržištima promovisati sve ono što Banja Luka ovog ljeta nudi, jer su turisti iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije najbrojniji po broju ostvarenih posjeta.

Legenda o Safikadi i dajak za privlačenje turista u Banju LukuBanja Luka bilježi porast broja turista, a uz nove zabavno-kulturne sadržaje očekuje se i veća posjeta u ovoj godini- rečeno je danas na promociji ljetne turističke sezone Banjaluka 2018″.

Direktorica Turističke organizacije Banje Luke Irena Radojević je istakla da je turistima u ovom gradu najzanimljiviji adrenalinski i festivalski turizam, te da su među gostima popularni i sportovi na Vrbasu, rafting, kajak, dajak…, te sportske i muzičke manifestacije planirane tokom ovog ljeta.

-Od sutra ćemo na regionalnim tržištima promovisati sve ono što Banja Luka ovog ljeta nudi, jer su turisti iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije najbrojniji po broju ostvarenih posjeta – istakla je Radojević.

Predsjednik “Nekar Dajak kluba” Andrej Zamolo je za narednu godinu najavio izgradnju pristaništa na tri lokacije na Vrbasu za dajake, što će olakšati turističke ture, a pomoći i razvoju ovog kluba.

-Dajakaštvo i dajak čamac su banjalučka priča, tradicija stara nekoliko vijekova – rekao je Zamolo i istakao da svakodnevno raste interesovanje, posebno mladih, za školu dajakaštva.

I Natalija Trivić, načelnica banjalučkog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku je najavila izgradnju “Parka ljubavi-Safikada”.

-Legenda o Safikadi ne znači ništa, ukoliko nemamo turističku atrakciju koja će pričati tu ljubavnu priču – dodala je ona.

Za ovo ljeto su najavljeni Nektar FreshWave festival, Demofest, Kastel rok fest, Kozara etno, Ljeto na Vrbasu, te Kočićev zbor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik