Novi investicioni ciklus u putevima vredan nekoliko milijardi evra

Bez autora
Jun 14 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će u putnoj privredi naredne godine biti pokrenut novi investicioni ciklus vredan nekoliko milijardi evra. Mihajlović je, otvarajući Treći srpski kongres o putevima, istakla da je jedan od glavnih projekata, koji će početi naredne godine, izgradnja auto-puta Niš–Merdare–Priština, na prvoj deonici od Niša do Pločnika, u dužini od približno 40 kilometara. Ona je rekla da će u Srbiji, osim razvoja putne mreže i novih projekata, biti sprovedena i reforma puteva, koja bi trebalo da bude gotova naredne godine kako bismo imali najkvalitetnije puteve.

Novi investicioni ciklus u putevima vredan nekoliko milijardi evraPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će u putnoj privredi naredne godine biti pokrenut novi investicioni ciklus vredan nekoliko milijardi evra.

Mihajlović je, otvarajući Treći srpski kongres o putevima, istakla da je jedan od glavnih projekata, koji će početi naredne godine, izgradnja auto-puta Niš–Merdare–Priština, na prvoj deonici od Niša do Pločnika, u dužini od približno 40 kilometara.

Ona je rekla da će u Srbiji, osim razvoja putne mreže i novih projekata, biti sprovedena i reforma puteva, koja bi trebalo da bude gotova naredne godine kako bismo imali najkvalitetnije puteve.

Cilj je da na raznim svetskim rang-listama po putevima ne budemo dalje od 30 mesta, kao što je to sada slučaj, ukazala je Mihajlović.

Govorimo o nekoliko milijardi evra investicija, to jest o početku novog investicionog ciklusa u putnoj privredi, naglasila je ona i dodala da će se u okviru tog investicionog ciklusa graditi i auto-put Beograd–Sarajevo i drugi pravci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik