Anatol ekspresno odustao od ponude za preuzimanje Cinkarne

Bez autora
Jun 17 2018

Jednako tako iznenada kao što je početkom lipnja i podnio ponudu za preuzimanje Cinkarne, luksemburški Anatol od ponude je i odustao. Posljedica toga su znante turbulencije dionica Cinkarne. Dosta toga ukazuje na klasičan slučaj tržišne manipulacije. Anatol je od ponude odustao zato što u propisanom roku ne bi stigao obaviti dubinski pregled Cinkarne. Čudno je od početka bilo dosta toga. Anatol je 4. lipnja podnio ponudu za preuzimanje bz naznačene cijene koju nudi. Neobično stoga što je kasnije Anatol cijenu naveo, a još čudnije je što je tu cijenu naveo a bez da je obavio dubinski pregled poslovanja Cinkarne.

Anatol ekspresno odustao od ponude za preuzimanje CinkarneJednako tako iznenada kao što je početkom lipnja i podnio ponudu za preuzimanje Cinkarne, luksemburški Anatol od ponude je i odustao.

Posljedica toga su znante turbulencije dionica Cinkarne. Dosta toga ukazuje na klasičan slučaj tržišne manipulacije. Anatol je od ponude odustao zato što u propisanom roku ne bi stigao obaviti dubinski pregled Cinkarne.

Čudno je od početka bilo dosta toga. Anatol je 4. lipnja podnio ponudu za preuzimanje bz naznačene cijene koju nudi. Neobično stoga što je kasnije Anatol cijenu naveo, a još čudnije je što je tu cijenu naveo a bez da je obavio dubinski pregled poslovanja Cinkarne.

Cijena bi iznosila 220 eura po dionici nakon isplate dividende. To je u tom trenutku, kad se uračuna dividenda, bilo samo tri posto više od tržišne cijene. Već prije objave namjere je društvo u pozivu za glavnu skupštinu predložilo otkup vlastith dionica po cijeni između 170 i 210 eura.

Potom je DUTB dan prije objave Anatolove namjere za preuzimanje podnio protuprijedlog prema kojem bi cinkarna vlastite dionice kupovala po cijeni između 220 i 240 eura po dionici. Na kraju je izglasan prijedlog Modre zavarovalnice prema kojem društvo otkupljuje vlastite dionice po cijeni između 250 i 300 eura.

Cijena dionice se po objavi namjere popela 15 posto. Jučer su dionice potonule 4 posto nakon što je objavljeno da Anatol odustaje od preuzimanja. Dionice su sada 10 posto ispod ovogodišnjeg vrhunca dosegnutog prije tjedan dana. Na pad cijene utjecala je i isplata dividende.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik