Najveća građevinska aktivnost srpskih kompanija zabeležena u Rusiji

Bez autora
Jun 17 2018

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je ukupna vrednost radova koju su izvođači iz Srbije izveli u inostranstvu u 2017. godini iznosila 36.581 miliona dinara. Najveća građevinska aktivnost, posmatrano prema državama, zabeležena je u Ruskoj Federaciji od ukupne vrednosti izvedenih radova, zatim u Crnoj Gori, Nemačkoj i Ugandi. Posmatrano prema vrsti građevina, u 2017. godini, na zgradama je izvedena vrednost od 24.088 miliona dinara, što čini približno 65,8 odsto od ukupne vrednosti izvedenih radova. Materijal i oprema iz Republike Srbije najviše su ugrađivani u Kazahstanu i Crnoj Gori.

Najveća građevinska aktivnost srpskih kompanija zabeležena u RusijiRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da je ukupna vrednost radova koju su izvođači iz Srbije izveli u inostranstvu u 2017. godini iznosila 36.581 miliona dinara.

Najveća građevinska aktivnost, posmatrano prema državama, zabeležena je u Ruskoj Federaciji (46,6 odsto) od ukupne vrednosti izvedenih radova, zatim u Crnoj Gori (12 odsto), Nemačkoj (6,8 odsto) i Ugandi (6,3 odsto).

Posmatrano prema vrsti građevina, u 2017. godini, na zgradama je izvedena vrednost od 24.088 miliona dinara, što čini približno 65,8 odsto od ukupne vrednosti izvedenih radova.

Materijal i oprema iz Republike Srbije najviše su ugrađivani u Kazahstanu i Crnoj Gori.

Ukupan broj radnika iz Srbije koje su naši izvođači u proseku angažovali u inostranstvu jeste 1.604. Najveći broj radnika radio je u Nemačkoj, Ruskoj Federaciji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, dok je u ostalim državama bilo angažovano do 54 radnika.

Detaljnije podatke o građevinskim radovima izvedenim u inostranstvu možete pogledati u prilogu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik