Srpskim privrednicima predstavljena nova onlajn platforma za trgovinu

Bez autora
Jun 17 2018

Platforma za online trgovinu "Klik3mreža" novi je servis Privredne komore Srbije koji omogućava preduzetnicima i kompanijama efikasnije i sigurnije poslovanje, olakšava transakcije sa poslovnim partnerima, i smanjuje troškove poslovanja, istaknuto je na današnjoj prezentaciji u PKS.Privredna komora Srbije u saradnji sa kompanijom Elcom kreirala je platformu za elektronsku trgovinu, zasnovanu na jednom od najmodernijih softvera za nabavku, preko koje privrednici i kompanije mogu da nabavljaju i prodaju robu, tako da KLIK3MREŽA predstavlja svojevrsnu berzu proizvoda i usluga.

Srpskim privrednicima predstavljena nova onlajn platforma za trgovinu Platforma za online trgovinu "Klik3mreža" novi je servis Privredne komore Srbije koji omogućava preduzetnicima i kompanijama efikasnije i sigurnije poslovanje, olakšava transakcije sa poslovnim partnerima, i smanjuje troškove poslovanja, istaknuto je na današnjoj prezentaciji u PKS.

Privredna komora Srbije u saradnji sa kompanijom Elcom kreirala je platformu za elektronsku trgovinu, zasnovanu na jednom od najmodernijih softvera za nabavku, preko koje privrednici i kompanije mogu da nabavljaju i prodaju robu, tako da  KLIK3MREŽA predstavlja svojevrsnu berzu proizvoda i usluga.
 
PKS putem ove platforme svojim članovima obezbeđuje novi kanal za plasman robe i usluga, i daje mogućnost kompanijama i preduzetnicima da bez dodatnih sredstava za promociju privuku veći broj kupaca i korisnika, dok kupci na jednom mestu dobijaju kompletnu ponudu na tržištu i totalnu kontrolu nabavnog procesa i troškova.

Projekat predstavlja još jedan korak u modernizaciji i digitalizaciji poslovanja na srpskom tržištu, istakao je Predrag Nikolić, savetnik predsednika PKS.

Cilj je da se poslovanje posredstvom ove platforme proširi na čitav region i da  srpska privreda postane regionalni lider u elektronskoj trgovini, dodao je Nikolić.
 
KLIK3MREŽA omogućuje direktnu komunikaciju sa krajnjim korisnicima, koji istovremeno mogu da budu i kupci i dobavljači.
 
Dobavljači bez dodatnih sredstava za promociju plasiraju svoje proizvode i usluge, a kupci na jednom mestu dobijaju kompletnu ponudu na tržištu. Pretraživanje baze je jednostavno, a korisnicima su na raspolaganju detaljne informacije o selektovanom proizvodu, mogućnost upoređivanja proizvoda, informacije u realnom vremenu.

Celokupan proces nabavke kontrolišu direktor ili vlasnik kompanije, objasnio je Vilijam Lok, predsednik kompanije ELCOM.

"Ova platforma je vetar u leđa promociji onlajn trgovine" rekao je Sava Savić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija za informaciono društvo i informacionu bezbednost. Savić je naveo da prema procenama, onlajn promet čini između tri i šest odsto ukupnog prometa u maoloprodajama.

Svi građani, kao i mala i srednja preduzeća, uz pomoć ove platforme i sa tri klika, potpuno transparentno, mogu da kupuju i predstavljaju svoje usluge. Prema oceni pomoćnika ministra, ova platforma smanjiće sivu ekonomiju i povećati poverenje u elektronsku trgovinu, uz veću zaštitu potrošača.

Na ovaj način uvodi se red na tržištu u smislu konkurentnosti, kvaliteta i poštovanja svih propisa. Takeđe je u skladu sa novim svetskim modelima poslovanja koje koriste Alibaba i Amazon.

Kupovina u tri klika, ukazano je, štedi vreme i novac, odvija se brzo i lako, a svaki korisnik može da bude i kupac i dobavljač. Klik 3 mreža dostupna je na portalu Privredne komore Srbije (http://www.pks.rs/Klik3mreza.aspx) i sa mobilnih telefona.

Registracija i korišćenje mreže za kupovinu je besplatno za sve korisnike, dok se troškovi održavanja softvera i licence naplaćuju kroz prodajne transakcije.

Kompanija Elcom koja je kreirala platformu predstavlja jednu od vodećih eProcurement softverskih kompanija u svetu sa više od 180.000 korisnika i transakcijama u iznosu od 100 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik