Završena obuka za sticanje zvanja turističkog vodiča

Bez autora
Jun 18 2018

Završena je obuka za sticanje zvanja turističkog vodiča za područje Republike Srpske s ciljem pripreme polaznika za polaganje ispita za turističkog vodiča, koji će Ministarstvo trgovine i turizma u narednom periodu organizovati za kandidate prijavljene posredstvom javnog konkursa.Ispit će biti organizovan prema Pravilniku o programu i načinu polaganja stručnog ispita za sticanje zvanja turističkog vodiča za područje Republike Srpske. Obuku je činila teorijska i praktična nastava na kojoj su profesori i predavači upoznali polaznike o temama o turističkom zakonodavstvu, zaštiti potrošača u turizmu, ustavnom uređenju Republike Srpske, kulturno-istorijskom nasljeđu, istoriji i turističkoj geografiji Republike Srpske, te vodičkoj službi u turizmu.

Završena obuka za sticanje zvanja turističkog vodičaZavršena je obuka za sticanje zvanja turističkog vodiča za područje Republike Srpske s ciljem pripreme polaznika za polaganje ispita za turističkog vodiča, koji će Ministarstvo trgovine i turizma u narednom periodu organizovati za kandidate prijavljene posredstvom javnog konkursa.

Ispit će biti organizovan prema Pravilniku o programu i načinu polaganja stručnog ispita za sticanje zvanja turističkog vodiča za područje Republike Srpske.

Obuku je činila teorijska i praktična nastava na kojoj su profesori i predavači upoznali polaznike o temama o turističkom zakonodavstvu, zaštiti potrošača u turizmu, ustavnom uređenju Republike Srpske, kulturno-istorijskom nasljeđu, istoriji i turističkoj geografiji Republike Srpske, te vodičkoj službi u turizmu.

Ministarstvo trgovine i turizma obuku je organizovalo u Banjaluci, u periodu od 4. do 9. juna i u Trebinju od 12. do 16. juna, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na osnovu javnog konkursa koji je Ministarstvo sprovelo u 2017. godini, organizovanjem obuka i polaganja ispita, u Srpskoj su 53 kandidata stekla zvanje turističkog vodiča.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik