Saradnja Srbije i RS: Sa "Kosmosom" ugovoreni poslovi za 100 miliona dinara

Bez autora
Jun 18 2018

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovali su danas potpisivanju Ugovora o pružanju usluga generalnog remonta opravke i verifikacije raketnih sistema u preduzeću "Kosmos" iz Banjaluke. Vulin je tom prilikom istakao da je pomenuti sporazum primer kontinuiteta dobre saradnje, u skladu sa kojim preduzeće za remont radarskih, raketnih i računarskih sistema "Kosmos" može da računa u ovom trenutku na 100 miliona dinara od strane Ministarstva odbrane Srbije. Do današnjeg dana, u skladu sa dogovorom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske, Ministarstvo odbrane je obezbedilo 850 miliona dinara za različite potrebe preduzeća odbrambene industrije Republike Srpske, odnosno za remont naših tenkovskih i avionskih motora.

Saradnja Srbije i RS: Sa "Kosmosom" ugovoreni poslovi za 100 miliona dinaraMinistar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovali su danas potpisivanju Ugovora o pružanju usluga generalnog remonta opravke i verifikacije raketnih sistema u preduzeću "Kosmos" iz Banjaluke.

Vulin je tom prilikom istakao da je pomenuti sporazum primer kontinuiteta dobre saradnje, u skladu sa kojim preduzeće za remont radarskih, raketnih i računarskih sistema "Kosmos" može da računa u ovom trenutku na 100 miliona dinara od strane Ministarstva odbrane Srbije.

Do današnjeg dana, u skladu sa dogovorom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske, Ministarstvo odbrane je obezbedilo 850 miliona dinara za različite potrebe preduzeća odbrambene industrije Republike Srpske, odnosno za remont naših tenkovskih i avionskih motora, precizirao je ministar.

On je podvukao da će Srbija učiniti značajne napore da u ekonomskom smislu osnaži i pomogne Republiku Srpsku.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je da je potpisan značajan ugovor koji označava početak sveopšte saradnje u sektoru namenske industrije između više preduzeća iz Republike Srpske i Ministarstva odbrane Srbije.

U svakoj od fabrika namenske u Republici Srpskoj , kako je rekao, odvija se određeni oblik proizvodnje zahvaljujući sporazumu o saradnji koji je potpisan sa Ministarstvom odbrane Srbije.

Prema njegovoj oceni, ova strateška saradnja može biti od velikog značaja za ukupan ekonomski razvoj i Republike Srpske i Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik