Coca-Cola proširuje pogon u Mađarskoj, ulaže 5,5 miliona evra

Bez autora
Jun 18 2018

Coca-Cola HBC Mađarorsag uložiće 1,8 milijardi forinti u proširenje pogona za mineralnu vodu u Zalasentgrotu, u zapadnoj Mađarskoj, saopšteno je danas iz te kompanije.Kompanija namjerava da započne u Mađarskoj proizvodnju svog novog premijum proizvoda, Glaso smartvode, destilovane vode sa dodatim elektrolitima, prenosi agencija MTI. Ovu vodu će Coca-Cola u početku prodavati u Italiji, Austriji, Rusiji, Češkoj, Slovačkoj, Srbiji, Hrvatskoj i Irskoj. Godišnja proizvodnja će, kako najavljuju iz kompanije, porasti na gotovo 100 miliona boca narednih godina.

Coca-Cola proširuje pogon u Mađarskoj, ulaže 5,5 miliona evraCoca-Cola HBC Mađarorsag uložiće 1,8 milijardi forinti (5,5 miliona evra) u proširenje pogona za mineralnu vodu u Zalasentgrotu, u zapadnoj Mađarskoj, saopšteno je danas iz te kompanije.

Kompanija namjerava da započne u Mađarskoj proizvodnju svog novog premijum proizvoda, Glaso smartvode (Glaceau smartwater), destilovane vode sa dodatim elektrolitima, prenosi agencija MTI.

Ovu vodu će Coca-Cola u početku prodavati u Italiji, Austriji, Rusiji, Češkoj, Slovačkoj, Srbiji, Hrvatskoj i Irskoj.

Godišnja proizvodnja će, kako najavljuju iz kompanije, porasti na gotovo 100 miliona boca narednih godina.

Minas Agelidis, generalni direktor kompanije Coca-Cola Mađarska, kaže da je smartvoda već postala vodeći premijum proizvod u Velikoj Britaniji i SAD-u.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik