Istra – kapital ne poznaje granice

Bez autora
Jun 19 2018

Poznato je da kompanije iz Hrvatske kupuju preduzeća u Srbiji i da su u poslednjih sedam godina uložile 200 miliona evra. U obrnutom smeru ulaganja do pre dve godine gotovo da i nije ni bilo. Krajem prošle godine zabeležena je i najveća srpska investicija u Hrvatskoj – "MK grupa" Miodraga Kostića je kupila turistički kompleks u Istri i uložila ukupno 70 miliona evra. Ovo je prva letnja sezona u hotelskom komleksu i broj gostiju iz Srbije od početka godine raste. Istra važi za jednu od destinacija koja je uvek bila privlačna gostima iz Srbije, sa odličnom pozicijom, uslugom, konkurentnim cenama i lepim prijemom kod lokalnog stanovništva. S obzirom na dosadašnje iskustvo verujem da će broj gostiju iz Srbije rasti konstanstno, upravo iz te činjenice da je ovo vlasništvo firme iz Srbije.

Istra – kapital ne poznaje granicePoznato je da kompanije iz Hrvatske kupuju preduzeća u Srbiji i da su u poslednjih sedam godina uložile 200 miliona evra. U obrnutom smeru ulaganja do pre dve godine gotovo da i nije ni bilo.

Krajem prošle godine zabeležena je i najveća srpska investicija u Hrvatskoj – "MK grupa" Miodraga Kostića je kupila turistički kompleks u Istri i uložila ukupno 70 miliona evra. Ovo je prva letnja sezona u hotelskom komleksu i broj gostiju iz Srbije od početka godine raste.

Istra važi za jednu od destinacija koja je uvek bila privlačna gostima iz Srbije, sa odličnom pozicijom, uslugom, konkurentnim cenama i lepim prijemom kod lokalnog stanovništva.

"S obzirom na dosadašnje iskustvo verujem da će broj gostiju iz Srbije rasti konstanstno, upravo iz te činjenice da je ovo vlasništvo firme iz Srbije. Istra je oduvek bila jedna posebna zona unutar Hrvatske, gde se ceni vrednost investicije i benefit koji cela regija ima od ovog hotela i apsolutno mislim da je nebitno ljudima samo poreklo, odnosno vlasništvo firme", naveo je Tomislav Hrala, direktor prodaje Hotela "Kempinski", Savudrija.

Umag, pored kojeg se nalazi hotel "Kempinski", je peta najposećenija destinacija u Hrvatskoj sa pet miliona noćenja godišnje. Kvalitet više je i tek napravljena plaža u okviru hotela, koji u svom sastavu ima i jedini profesionalni golf teren. Čelnici najzapadnijeg grada u Hrvatskoj pozdravili su investiciju iz Srbije.

"Ponosni smo i srećni što je 'MK grupa' izabrala Umag kao svoju razvojnu turističku destinaciju, odnosno punk na kojem će ostvariti sve svoje želje", ističe gradonačelnik Umaga Vili Basanese i dadaje da će oni u skladu sa svojim mogućnostima, logistikom i zakonskim ograničenjima biti podrška.

Istra je popularna po svojim izletima u gradiće i vinarije u unutrašnjosti, pa se tako i zaleđe razvija zahvaljujući etno i gastroturizmu.

"Naša ponuda sa vinima i vinskim programima koje nudimo je jedan od načina na koji se zapravo pokušava pomoći Istri i celoj regiji da se još bolje razvija", naglašava Sabina Muskarda iz Vinarije "Kozlović".

Istra je primer kako kapital ne poznaje granice, posebno u turizmu, kako su presudni kvalitet i pažnja se poklanja svakom gostu kako bi on poželeo i da se vrati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik