Srpska premijerka 6. među svetskim liderima po interaktivnosti na „Tviteru“

Bez autora
Jul 16 2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nalazi se na šestom mestu u konkurenciji svih svetskih lidera po interaktivnosti na „Tviteru“, prema istraživanju „Tvip diplomasi 2018“.Brnabićeva se tako, između ostalih, našla u društvu premijerke Norveške, premijerke Novog Zelanda, Vlade Holandije, Vlade Velike Britanije i predsednika Poljske. To je lični profil Ane Brnabić koji je ona otvorila 2015. godine i koji lično vodi i kao predsednica Vlade, a to praktično znači da ona lično komunicira sa korisnicima i da je dnevno aktivna, navodi se u saopštenju vlade.

Srpska premijerka 6. među svetskim liderima po interaktivnosti na „Tviteru“Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nalazi se na šestom mestu u konkurenciji svih svetskih lidera po interaktivnosti na „Tviteru“, prema istraživanju „Tvip diplomasi 2018“.

Brnabićeva se tako, između ostalih, našla u društvu premijerke Norveške, premijerke Novog Zelanda, Vlade Holandije, Vlade Velike Britanije i predsednika Poljske.

„To je lični profil Ane Brnabić koji je ona otvorila 2015. godine i koji lično vodi i kao predsednica Vlade, a to praktično znači da ona lično komunicira sa korisnicima i da je dnevno aktivna“, navodi se u saopštenju vlade.

Dodaje se i da se premijerka često u javnom govoru zalaže za dijalog i dvosmernu komunikaciju, pa je ovaj rezultat zapravo ilustracija kako i najviši državni funkcioneri mogu direktno da komuniciraju sa drugima.

„Ana Brnabić poznata je kao neko ko se zalaže za digitalizaciju i e-upravu i ovako visoka pozicija u konkurenciji svetskih državnika odličan je rezultat i potvrda da Brnabić razume nove tehnologije i savremeni način komuniciranja“, kaže se u saopštenju.

Jedan od tviteraša, dizajner Ivan Ćosić ističe značaj koji za korisnike tvitera ima aktivnost premijerke na toj društvenoj mreži i kontinutitet koji je, dodaje, Brnabić pokazala u korišćenju Tvitera pre stupanja na funkciju ministarke, kasnije i premijerke, i u toku obavljanja državničkih funkcija.

Dodaje da je dobro što Srbija ima premijerku koja koristi društvene mreže aktivno, na pravi način, jer je komunikacija koja se ovim kanalima ostvaruje brza i što je najvažnije transparentna.

„Do sada je uglavnom bilo primera jednosmerne komunikacije političara sa građanima, a premijerka koja je na internetu otvorena za komunikaciju, kritike i sugestije je nešto što je veoma važno za razvoj društva“, navodi Ćosić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik