Anketa o strukturi gazdinstava od 1. oktobra među poljoprivrednicima

Bez autora
Jul 18 2018

Od 1. oktobra do 30. novembra ove godine anketari Republičkog zavoda za statistiku posetiće 120.000 poljoprivrednika kako bi sproveli Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji.Anketa se sprovodi u trogodišnjoj periodici, između dva popisa poljoprivrede, a finansira se iz pretpristupnih fondova EU u okviru Nacionalnog programa IPA 2016. Popisivači će posetiti 120.000 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Srbije i prikupiće podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi...

Anketa o strukturi gazdinstava od 1. oktobra među poljoprivrednicimaOd 1. oktobra do 30. novembra ove godine anketari Republičkog zavoda za statistiku (RZS) posetiće 120.000 poljoprivrednika kako bi sproveli Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji.

Anketa se sprovodi u trogodišnjoj periodici, između dva popisa poljoprivrede, a finansira se iz pretpristupnih fondova EU u okviru Nacionalnog programa IPA 2016, prenosi eKapija.

Popisivači će posetiti 120.000 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Srbije i prikupiće podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi...

Informacije koje budu dobijene, kažu u RZS, koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje odluka, kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, ustanovljavanje poljoprivredne grane u koju bi trebalo investirati, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi, prenosi eKapija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik