Intenzivan razvoj preduzetništva mladih u Srbiji

Bez autora
Jul 18 2018

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević poručio je danas učesnicima Evropskog takmičenja učeničkih kompanija, koje se do 19. jula održava u Beogradu, da Vlada Srbije čini sve da se preduzetništvo mladih u Srbiji intenzivno razvija.Šarčević je istakao da je naša zemlja sistemskim zakonima postavila nove paradigme, tako da od osnovne škole imamo predmet tehnika i tehnologija sa preduzetništvom. Uveli smo dualno obrazovanje i podstičemo razvoj učeničkih i studentskih kompanija, naveo je on i dodao da više od 250 srednjih škola ima đačke kompanije i da se razvija koncept učeničkog zadrugarstva.

Intenzivan razvoj preduzetništva mladih u SrbijiMinistar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević poručio je danas učesnicima Evropskog takmičenja učeničkih kompanija, koje se do 19. jula održava u Beogradu, da Vlada Srbije čini sve da se preduzetništvo mladih u Srbiji intenzivno razvija.

Šarčević je istakao da je naša zemlja sistemskim zakonima postavila nove paradigme, tako da od osnovne škole imamo predmet tehnika i tehnologija sa preduzetništvom.

Uveli smo dualno obrazovanje i podstičemo razvoj učeničkih i studentskih kompanija, naveo je on i dodao da više od 250 srednjih škola ima đačke kompanije i da se razvija koncept učeničkog zadrugarstva.

Naročito se mnogo radi i na visokom obrazovanju kada je u pitanju preduzetništvo, rekao je ministar i naglasio da se Vlada i resorno ministarstvo izuzetno zalažu za razvoj ovog koncepta.

Šarčević je poželeo svim učesnicima uspeh na takmičenju i prijatan boravak u Srbiji i Beogradu, i poručio da treba da pobedi najbolji tim.

Na Obilićevom vencu danas je u okviru Evropskog takmičenja učeničkih kompanija, uz učešće 39 timova iz 37 evropskih zemalja, održan sajam na kojem su timovi srednjoškolaca izložili svoje proizvode i usluge.

Sajam su danas posetili i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Srbiju će na takmičenju predstavljati učenička kompanija "Gruv strit" (Groove street) iz Pete ekonomske škole "Rakovica" iz Beograda, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik