Janaf neće dati dio 
dobiti u državnu kasu

Bez autora
Jul 22 2018

Janaf ipak neće u državni proračun uplatiti veći dio dobiti iz lanjskog poslovanja, na što je i ove godine Vlada pozvala sve strateške državne kompanije. Skupštini zakazanoj za 29. kolovoza Uprava predlaže da se od ukupno ostvarene dobiti umanjene za iznos koji je unesen u zakonske rezerve polovica, odnosno 138,1 milijun kuna, rasporedi u ostale rezerve iz dobiti, te da druga polovica bude raspoređena u zadržanu dobit. O raspodjeli Janafove dobiti mjesecima se pregovaralo, jer se uprava pozivala i na angažman u privatizaciji Petrokemije.

Janaf neće dati dio 
dobiti u državnu kasuJanaf ipak neće u državni proračun uplatiti veći dio dobiti iz lanjskog poslovanja, na što je i ove godine Vlada pozvala sve strateške državne kompanije.

Skupštini zakazanoj za 29. kolovoza Uprava predlaže da se od ukupno ostvarene dobiti umanjene za iznos koji je unesen u zakonske rezerve polovica, odnosno 138,1 milijun kuna, rasporedi u ostale rezerve iz dobiti, te da druga polovica bude raspoređena u zadržanu dobit.

O raspodjeli Janafove dobiti mjesecima se pregovaralo, jer se uprava pozivala i na angažman u privatizaciji Petrokemije. Odluku Uprava pravda potrebom osiguranja vlastitih novčanih sredstava za ulaganja dugotrajnu materijalnu imovinu.

Podsjećaju da je po podacima s kraja 2017. za završetak investicija koje su u tijeku Janafu potrebno 646 milijuna kuna, te da je istodobno vrijednost ugovorenih, a neizvršenih radova bila 352 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik