Do kraja godine 500 miliona KM suficita

Bez autora
Jul 22 2018

Izvoz u oblasti prerade drveta, proizvoda od drveta i proizvodnji namještaja u RS i dalje je u porastu i do kraja godine očekuje se oko 500 miliona KM suficita, rekao je sekretar Udruženja šumarstva i prerade drveta u Privrednoj komori Srpske Lazo Šinik.On je naveo da je za pet mjeseci ove godine izvoz porastao za oko deset odsto u odnosu na isti period prošle godine. Šinik je dodao da je u oblasti proizvodnje namještaja došlo do povećanja fizičkog obima proizvodnje, što je rezultat stope rasta proizvodnje namještaja, koja je u prvih pet mjeseci ove godine za 23,2 odsto veća u odnosu na isti period prošle godine.

Do kraja godine 500 miliona KM suficita- Izvoz u oblasti prerade drveta, proizvoda od drveta i proizvodnji namještaja u RS i dalje je u porastu i do kraja godine očekuje se oko 500 miliona KM suficita, rekao je sekretar Udruženja šumarstva i prerade drveta u Privrednoj komori Srpske Lazo Šinik.

On je naveo da je za pet mjeseci ove godine izvoz porastao za oko deset odsto u odnosu na isti period prošle godine. Šinik je dodao da je u oblasti proizvodnje namještaja došlo do povećanja fizičkog obima proizvodnje, što je rezultat stope rasta proizvodnje namještaja, koja je u prvih pet mjeseci ove godine za 23,2 odsto veća u odnosu na isti period prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik