Privrednicima KS na raspolaganju 47 miliona KM

Bez autora
Jul 22 2018

Bosna Banik International potpisala je jučer novi ugovor sa Vladom Kantona Sarajevo o subvencioniranoj liniji finansiranja za privrednike s područja Kantona Sarajevo.Kako je istaknuto tokom potpisivanja ugovora, zahvaljujući subvenciji Kantona Sarajevo, privrednicima sa područja Kantona biće obezbjeđena finansijska sredstva sa profitnom maržom od 0 posto. Vlada Kantona Sarajevo već treću godinu zaredom radi ovaj projekt kojim omogućava privrednicima sa područja KS da na povoljan način dođu do finansijskih sredstava.

Privrednicima KS na raspolaganju 47 miliona KMBosna Banik International potpisala je jučer novi ugovor sa Vladom Kantona Sarajevo o subvencioniranoj liniji finansiranja za privrednike s područja Kantona Sarajevo.

Kako je istaknuto tokom potpisivanja ugovora, zahvaljujući subvenciji Kantona Sarajevo, privrednicima sa područja Kantona biće obezbjeđena finansijska sredstva sa profitnom maržom od 0 posto.

- Vlada Kantona Sarajevo već treću godinu zaredom radi ovaj projekt kojim omogućava privrednicima sa područja KS da na povoljan način dođu do finansijskih sredstava. Ove godine je kroz ovaj program obezbjeđeno 47 miliona KM, što za tri godine predstavlja oko 110 miliona KM koje će biti subvencionirano malim i srednjim preduzećima, kazao je ovom prilikom Muharem Šabić, ministar privrede KS, dodajući da će ove godine glavni dio sredstava umjesto za kapitalna ulaganja biti uložen u obrtna sredstva.

Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke naglasio je kako će kroz ovaj program mala i srednja preduzeća sa KS imati mogućnost da dobiju maksimalan iznos kredita do milion KM do sedam godina sa profitnom maržom 0.

- Potpisivanjem novog ugovora mi stvaramo ambijent jako povoljnog finansiranja gdje malim i srednjim preduzećima omogućavamo nova zapošljavanja i širenje njihovih kapaciteta, istakao je Bukvić.

Ovom prilikom predstavljene su i uspješne priče privrednika koji su već koristili ovu subvencioniranu liniju. Jedna od njih je i Azra Baščelija, vlasnica predškolske ustanove Bonum, koja je, kako je istakla, zahvaljujući ovom kreditu uspjela da proširi svoje kapacitete, ali i da zaposli nove radnike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik