Do kraja godine na putevima 53 miliona vozila, putarina neće poskupeti

Bez autora
Jul 22 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da povećanje cene putarina nije tema za Vladu, već je prioritet izgradnja novih i održavanje postojećih auto-puteva. Mihajlović je objasnila da je jedan od prioriteta i završetak reforme JP "Puteva Srbije", naglašavajući da se o povećanju cene putarina ne razgovara, niti će biti njenog povećanja. Srbija, kako je ukazala, završava desetine kilometara auto-puta godišnje, koji su kvalitetni i savremeni, opremljeni elektro punjačima i modernim odmorištima.

Do kraja godine na putevima 53 miliona vozila, putarina neće poskupetiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da povećanje cene putarina nije tema za Vladu, već je prioritet izgradnja novih i održavanje postojećih auto-puteva.

Mihajlović je, gostujući u jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS), objasnila da je jedan od prioriteta i završetak reforme JP "Puteva Srbije", naglašavajući da se o povećanju cene putarina ne razgovara, niti će biti njenog povećanja.

Srbija, kako je ukazala, završava desetine kilometara auto-puta godišnje, koji su kvalitetni i savremeni, opremljeni elektro punjačima i modernim odmorištima.

Do kraja godine imaćemo 53 miliona vozila kroz Srbiju, što je za 20 miliona više u odnosu na pre par godina. To će doneti i veći prihod "Putevima Srbije", kroz naplatu putarina. Ponosna sam jer smo uspeli da vratimo saobraćaj sa drugih koridora na naš Koridor 10, navela je ona.

Mihajlović je dodala i da je Srbija najbrža i najkraća ruta i da se o povećanju broja vozila pre 10-15 godina nije moglo ni razmišljati, a da danas, kada imamo skoro gotov Koridor 10, Vlada čini sve da privuče putnike kroz našu zemlju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik