"Fijat" smenio Markjonea sa mesta direktora

Bez autora
Jul 22 2018

Zdravstveno stanje Serđa Markjonea, dugogodišnjeg šefa „Fijat Krajsler automobila”, pogoršalo se danas i njega je na funkciji zamenio Majk Menli, koji je u kompaniji bio zadužen za „Džip”, navodi se u saopštenju FCA.U vezi sa zdravljem Serđa Markjonea, FCA saopštava sa dubokom tugom da su se tokom ove nedelje pojavile neočekivane komplikacije prilikom oporavka gospodina Markjonea od operacije i one su se značajno pogoršale poslednjih sati. Kako se napominje u saopštenju, „Markjone neće biti u stanju da se vrati na posao”.

"Fijat" smenio Markjonea sa mesta direktoraZdravstveno stanje Serđa Markjonea, dugogodišnjeg šefa „Fijat Krajsler automobila” (FCA), pogoršalo se danas i njega je na funkciji zamenio Majk Menli, koji je u kompaniji bio zadužen za „Džip”, navodi se u saopštenju FCA koje prenosi Rojters.

„U vezi sa zdravljem Serđa Markjonea, FCA saopštava sa dubokom tugom da su se tokom ove nedelje pojavile neočekivane komplikacije prilikom oporavka gospodina Markjonea od operacije i one su se značajno pogoršale poslednjih sati”, piše u saopštenju.

Kako se napominje u saopštenju, „Markjone neće biti u stanju da se vrati na posao”.

Navodi se da je Menli imenovan za novog izvršnog direktora FCA i da će ovaj Britanac nastaviti sa primenom strategije koju je Markjone izneo prošlog meseca.

Torinska „Stampa” navodi da je razlog smene komplikacija u oporavku Markjonea nakon operacije ramena. Menli je u okviru FCA bio zadužen za marku vozila „Džip” i od prošlog septembra je bio član Upravnog odbora grupacije.

Navodi se da su odluku o smeni Markjonea doneli članovi upravnih odbora FCA, „Ferarija” i „CNH indastrijala”.

„Stampa” navodi da je 66-godišnji Markjone, koji je u „Fijat” došao 2004, trebalo da grupaciju napusti u aprilu naredne godine nakon što skupština akcionara potvrdi finansijski izveštaj za 2018, ali da i pored toga ostane na čelu „Ferarija”.

Prema izvorima Rojtersa, rukovođenje „Ferarijem” bi, umesto Markjonea, preuzeo Luis Kamileri koji sada sedi u njegovoj upravi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik