EU uvela sankcije za još šest ruskih kompanija zbog Krima

Bez autora
Jul 31 2018

Evropska unija je proširila listu sankcija u vezi sa pripajanjem Krima Rusiji i izgradnjom mosta preko Kerčkog prolaza, uvodeći sankcije za još šest ruskih kompanija, objavljeno je u Službenom listu EU.Sankcije su uvedene protiv Instituta Giprostroimost, Mostotresta, VAD-a, Strojgazmontaža, Strojgazmontaž-Mosta i Borodogradilišta Zaliv. Restriktivne mjere stupaju na snagu danas, a podrazumijevaju zamrzavanje sredstava tih kompanija na teritoriji EU. Uz to, pojedinci i entiteti registrovani u EU ne mogu da opskrbljuju novcem kompanije koje su pogođene sankcijama.

EU uvela sankcije za još šest ruskih kompanija zbog KrimaEvropska unija je proširila listu sankcija u vezi sa pripajanjem Krima Rusiji i izgradnjom mosta preko Kerčkog prolaza, uvodeći sankcije za još šest ruskih kompanija, objavljeno je u Službenom listu EU.

Sankcije su uvedene protiv Instituta Giprostroimost, Mostotresta, VAD-a, Strojgazmontaža, Strojgazmontaž-Mosta i Borodogradilišta Zaliv, prenosi Tass.

Restriktivne mjere stupaju na snagu danas, a podrazumijevaju zamrzavanje sredstava tih kompanija na teritoriji EU.

Uz to, pojedinci i entiteti registrovani u EU ne mogu da opskrbljuju novcem kompanije koje su pogođene sankcijama.

EU je ranije Moskvi uvela više paketa sankcija, koji obuhvataju ekonomske sankcije, individualna ograničena i sankcije vezane za Krim, a postoje i dva paketa kaznenih mjera u vezi sa ukrajinskom krizom, podsjeća ruska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik